Publicitat
Terrassa

Detectors per controlar les rieres

Dels 16 aparells, 11 es posaran a la riera del Palau

Tram de la riera de les Arenes / ALBERTO TALLÓN

L’Ajuntament instal·larà 16 detectors d’abocament a les rieres del Palau i de les Arenes. L’objectiu és “assolir el bon estat de les aigües i disposar d’un coneixement exhaustiu dels possibles sobreeiximents que es poguessin produir als sistemes de sanejament en cas de pluges intenses”, explica el Consistori.

La col·locació dels aparells “permetrà controlar i quantificar els possibles desbordaments del clavegueram a les rieres de les Arenes i del Palau i evitar, així, l’entrada puntual de contaminants al sistema hídric”, assenyala l’Ajuntament. En moments d’aiguats importants, afegeix, “la xarxa unitària de clavegueram no pot assumir tant cabal i es poden produir desbordaments, que poden arrossegar materials sòlids a les lleres. La instal·lació dels nous detectors es fa perquè els actuals no poden calcular el volum d’aigua abocada a les lleres”.

Aquest mes de juny sortirà a licitació el contracte de subministrament i muntatge. L’empresa adjudicatària haurà de garantir el sistema de programació i funcionament del sistema de comunicació, com també la configuració de les dades al sistema de gestió corresponent. El pressupost és de 41.866 euros i la previsió inicial és que els detectors entrin en funcionament cap a finals d’any.

Dels 16 aparells, 11 es col·locaran a la riera del Palau, i cinc a la de les Arenes. Tots s’instal·laran en punts propers els sobreeixidors on no interfereixin el pas d’aigua, on no es puguin malmetre o donar senyals erronis per la brutícia “i on no puguin ser arrossegats en cas d’un augment brusc dels cabals”.

D’altra banda, el Consistori informa que ja s’han instal·lat les xarxes de captació a la sortida del sobreeixidor d’aigua a la riera de les Arenes, a Can Farcan. Aquest nou sistema de contenció consisteix en xarxes metàl·liques que poden retenir fins a 100 quilos de residus que s’arrosseguen quan hi ha pluges intenses i que van a parar a la riera. És una prova pilot amb la que es podrà visualitzar la quantitat i varietat de deixalles que s’aboquen al clavegueram.

Publicitat
Detectors per controlar les rieres
To Top