Publicitat
Terrassa

S’inaugura el servei de bar de la Fundació Prodis al Coro Vell

L'equip està format per sis persones que estan fent formació / ALBERTO TALLÓN

Estic encantada tant amb els companys, com amb els clients; i amb la monitora encantadissima”. La Paula Muñóz, de 21 anys, forma part de la Fundació Prodis i està realitzant una formació en l’àmbit de l’hosteleria a la Societat Coral Joventut Terrassenca, l’entitat cultural coneguda també com a Coro Vell, situada al carrer Sant Marian número 122

A les 18.00 hores, ahir, es va inaugurar aquest servei de bar-cafeteria que gestiona la Fundació Prodis en horari de tardes, de 16.00 a 20.00 hores. Abans d’obrir les portes al públic, els integrants van començar a fer la formació al Coro Vell el mes de maig. La Paula Muñóz primer va començar a la barra i ara “puc estar tant a la barra com a fora, portant safates i posant les coses, estic molt contenta”. L’equip està format per sis persones de la fundació i una monitora que els lidera. A diferència dels altres locals que gestiona Prodis, com ara La Coral de Prodis i La Trama, les persones no estan contractades, sinó que estan fent una etapa formativa i “la intenció és que després hi pugui haver una inserció en àmbit laboral”, va explicar Maise Balcells, presidenta de la Fundació Prodis

Donada aquesta col·laboració, l’entitat cultural ha reformat l’espai on es troba el servei i li ha donat un canvi total. Dolors Cantero, la vicepresidenta del Coro Vell, va indicar durant la inauguració que és un benefici per a tots, “la col·laboració ha estat molt bona i estem molt contents”. 

Un dels objectius “és col·laborar amb una entitat com Prodis i donar una sortida professional als seus integrants perquè puguin insertar-se al món laboral”, va comentar Jaume Terés, secretari de l’entitat cultural, afegint que l’altre objectiu és que “es doni a conèixer l’entitat a la ciutat i que vingui més gent”. 

Per part de la Prodis, Maise Balcells va afirmar que “l’objectiu principal és establir una aliança amb una entitat cultural històrica de la ciutat, com és el Coro Vell. A més, volem buscar sortides d’ocupació cap a les nostres persones de qualitat i sentit, que a nivell personal també els hi aporti molt, més que una feina que sigui més tancada, manipulativa i repetitiva”. 

A més, en estar situats en una entitat cultural que ofereix diferents activitats, es poden crear altres oportunitats i que les persones de la fundació hi puguin participar, “es van creant altres sinergies i altres vincles que entenem que ens porten cap a un camí compartit que tenen molta projecció”, va afegir Balcells. A més d’avançar que de cara al setembre estan portant a terme un projecte per gestionar el bar que hi ha al Teatre Principal. L’àmbit de l’hosteleria és “una línia que la veiem com una oportunitat i que l’hem estat potenciant”. 

Publicitat
To Top