Publicitat
Terrassa

Premi Parc a Taula a un viver del Parc Natural

Per la cooperativa Viver Tres Turons de Castellar, per l’experiència “Aprenem a multiplicar plantes i coneixem un viver de planta autòctona”

Stand del viver a la Fira de Consum Conscient de St. Quirze del Vallès, amb plantes aquàtiques i plantes aromàtiques, el mes de maig.

La cooperativa Viver Tres Turons, del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac és un dels guanyadors dels premis Parc a Taula, que reconeixen la feina de divulgació gasronòmica i cultural de cinc empreses de la Xarxa de Parcs naturals de la Diputació. També han estat reconeguts el restaurant El Cafè de la Casa de les Lletres, del Parc Natural de la Serra de Collserola; ; les fruiteries i verduleries Sínia Pujadas i Sínia Sant Gervasi, de Vilanova i la Geltrú, del Parc del Garraf; i l’empresa d’oli d’oliva Salar d’Arbúcies, del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Els guardons  s’han lliurat aquest dilluns al Museu de Ciències Naturals de Granollers.

Aquests premis, distribuïts en quatre categories, volen reconèixer el treball de les empreses situades dins un territori de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, en la difusió dels valors naturals, culturals i paisatgístics d’aquests espais. Els premis son un distintiu a mode de reconeixement, obra de l’escultor Josep Massana.

El Premi Experiència Parc a taula, de reconeixement a una activitat gastronòmica lligada a una experiència turística ha estat per la cooperativa Viver Tres Turons del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, amb l’experiència “Aprenem a multiplicar plantes i coneixem un viver de planta autòctona”.

El Premi Plat Parc a taula en reconeixement a un plat preparat a partir de productes provinents de productors i elaboradors adherits al programa ha estat pel restaurant El Cafè de la Casa de les Lletres situat al Parc Natural de la Serra de Collserola, pel seu “Sandvitx de cabrit a baixa temperatura, salsa de remolatxa amb gnocchi d’espinacs, patata i xips d’espinacs”.

El Premi a la Participació o cooperació per a projectes realitzats entre empreses que incloguin una millora ambiental, econòmica, de benestar o de salut, ha estat per les empreses familiars agràries de Vilanova i la Geltrú Sínia Pujadas i Sínia Sant Gervasi, per la seva participació i cooperació amb el projecte del Parc del Garraf Els espigalls del Garraf van a l’escola.

Finalment, el Premi a la Millora del Territori Parc a taula per una proposta que posi en valor i contribueixi a la gastronomia, el medi ambient, l’economia i a la cultura, ha estat per Salar d’Arbúcies pel seu projecte de recuperació de l’olivera de Salar d’Arbúcies i instal·lació del molí d’oli, per elaborar oli de primera qualitat al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Premi Parc a Taula a un viver del Parc Natural
To Top