Publicitat
Terrassa

“Chloe”, un conte solidari per a l’educació emocional dels nens

En quinze dies, una campanya de micromecenatge ja garanteix la publicació del llibre, que es presenta al setembre amb una festa.

Noemí Prous i Josep Santaulària, autors del conte, / Nebridi Aróztegui
Publicitat

Abans dels 7 anys construïm la nostra visió del món, amb una lent que capta tota la informació exterior, un calidoscopi on la influència dels pares deixa l’empremta més gran. D’aquesta manera, construïm un univers subjectiu, sovint limitat. El conte “Jo, Chloe” ensenya als nens i també als pares a obrir els ulls i a aprendre que podem mirar l’entorn de moltes maneres diferents.

Part dels beneficis es destinaran a la Marató de TV3, que aquest any parla de la salut mental

La periodista Noemí Prous i el psicoterapeuta Josep Santaulària són els autors de “Jo, Chloe”, que il·lustra Tona Casas. De la mà de l’editorial el Cep i la Nansa, han endegat una campanya de micromecenatge per finançar-ne la publicació i en quinze dies ja han assolit les reserves que n’asseguren l’edició. El conte continua obert als mecenes, que poden continuar fent reserves a https://edita.cat/projects/jo-chloe/. Part dels beneficis de la venda es destinaran a la Marató de TV3, que aquest any es dedica a la salut mental.

Llibre JO CHLOE de Noemí Prous i Josep Santaularia

La Noemí i el Josep han escrit el conte a partir de les seves experiències vitals i professionals. “Sovint no ens obrim als altres, no som conscients que podem mostrar-nos en la nostra complexitat –comenta la Noemí. Per això és tan important dir als nens que expressar el que senten és bo.” La periodista convida a fer un exercici “d’obertura” que permeti als més petits “respectar-se a si mateixos i al món”.

Publicitat

Sense por a les etiquetes
Al conte, la Chloe afronta situacions com la separació dels pares, un conflicte que supera coneixent les seves emocions i aprenent a gestionar-les. La nena camina de la mà de diferents personatges que l’acompanyen i que mostren diferents perfils i caràcters que ajuden la Chloe a “mostrar amb èxit la seva part més oberta i sana”.

El projecte parla d’educació emocional i de com avui “hi ha poques eines a l’escola per treballar-la –comenta Josep Santaulària. Per això necessitem que comenci a casa. Els nens acabaran aplicant aquesta visió oberta al món i quan siguin professionals la portaran a la seva vida”. El psicoterapeuta recorda la “importància de perfilar el caràcter sense por a les etiquetes”.
Avui, afegeix, “els pares passen poc temps amb els nens i senten una gran culpabilitat”. Molts acaben transmetent “una experiència caduca i obsoleta”. El conte pretén oferir als grans i als petits un manual amb el qual créixer emocionalment.

La Noemí i el Josep presentaran el conte a finals de setembre en una festa amb els mecenes que han fet realitat el projecte editorial. Els autors volen que aquesta sigui una aventura de llarg recorregut. Tenen dos contes més de la Chloe nena i ja projecten tallers amb pares i nens. També preparen “noves experiències amb la Chloe preadolescent. Volem fer-la créixer com a personatge”.

Publicitat
“Chloe”, un conte solidari per a l’educació emocional dels nens
To Top