Publicitat
Terrassa

Hi havia una vegada al parc de Sant Jordi…

Una jornada de contes centra les activitats infantils de la Festa Major d’enguany

Agustí Planas i Joan Salvador van iniciar la jornada de contes amb “Contes fantàstics” / ALBERTO TALLÓN

“Hi havia una vegada un sabater que feia sabates de tota mida, però estava passant una mala època. No venia gaires sabates i no podia comprar pell per fer-les”, així va començar “El sabater que va arribar a ser ric”, el conte que va inaugurar la jornada de contes que està acollint el parc de Sant Jordi durant els dos darrers dies de Festa Major, organitzada pel grup de narradors Vet Aquí Que.

Els nens i nenes que van presenciar l’acte, acompanyats de les seves famílies, van poder escoltar la narració de tres contes fantàstics a càrrec d’Agustí Planas i Joan Salvador. Primer de tot, només hi havia Planas a l’escenari. Després de fer una breu presentació de la sessió, va començar a relatar el primer conte, protagonitzat per un sabater pobre que es va fer ric amb l’ajuda d’uns “homenets amb barbes llargues”. Una vegada desenllaçada la història, va pujar Joan Salvador a l’escenari, per explicar el segon conte fantàstic, acompanyat de Planas tocant la guitarra.

Va relatar “Els brefonets”, una llegenda dels Pirineus molt antiga. Li va afegir un toc d’humor i els nens estaven atents per saber com la gent del poble va aconseguir que els brefonets, uns éssers fantàstics que vivien a dalt de les muntanyes, els hi deixessin de prendre el menjar dels horts.

Seguidament, Joan Salvador va finalitzar la sessió amb l’últim conte fantàstic, que també va tenir lloc als Pirineus. En aquest cas, va explicar la història d’una parella que feia ninots de neu que en posar-los al costat de la llar de foc, en comptes de desfer-se agafaven color i forma humana. A la primavera es desfeien i l’hivern següent en construïen un altre, fins que van decidir fer-ne un molt gran que tenia tanta gana que es menjava les seves gallines i els ous.

“Demà vindrem a la sessió de les 19.40 hores”, va explicar Marta Labaila quan va acabar la primera sessió de contes. Avui n’hi ha tres de programades, a les 17 hores s’explicarà el conte de “L’animal més gran del món”. Posteriorment, els animals seguiran tenint el protagonisme a la sessió de les 18.20 hores amb “Contes d’animalets i animalons”. La jornada de contes infantils s’acabarà amb “La terra dels babaus i altres contes”, que començarà a les 19.40 hores. Enguany no s’ha pogut organitzar la Festa Major infantil, que tenia lloc al parc Vallparadís. De tota manera, els nens han disposat cada dia d’activitats pensades per a ells i les seves famílies. “Dins del què hi ha s’està fent bastant, hem trobat a faltar tot el que es feia altres anys al parc Vallparadís, però també entenem que les circumstàncies no acompanyen”, va explicar Gemma Durall, que va acudir a “Contes fantàstics” amb la seva filla.

Publicitat
Hi havia una vegada al parc de Sant Jordi…
To Top