Publicitat
Terrassa

Escapada virtual en família

El Mobile innova amb un Scape Room de Realitat Virtual que fomenta la cohesió entre famílies

Família jugant a l'Scape Room de Realitat Virtual / Lluís Clotet

Aquest cap de setmana ha arribat el dia de la Mobile Week destinat per a les famílies de Terrassa, i una de les activitats estrella ha estat l’Scape Room de Realitat Virtual. L’esdeveniment ha atret especialment nens i nenes fascinats pel món dels videojocs i la tecnologia, i a pares i mares que volien compartir la passió dels seus fills mitjançant els valors de treball en equip i cohesió familiar.

El Mobile vol acostar la digitalització a la ciutadania i ensenyar que la tecnologia és el dia a dia. Es tracta que tothom n’aprengui, que ningú es quedi fora” ha explicat Beatriz Garcia, tècnica del servei d’Innovació i organitzadora de la Mobile Week a la nostra ciutat. La Beatriz ha destacat la voluntat innovadora i inclusiva d’aquest Scape Room, dissenyat per apropar la Realitat Virtual a tothom: “Buscàvem coses innovadores, que no estiguessin presents al nostre dia a dia, i en les quals tothom pogués participar”.

La idea de l’original i pioner Scape Room a la ciutat consistia en resoldre una multitud de misteris per acabar descobrint qui havia estat l’assassí de l’emperador Britannicus, figura popular durant l’antiga Roma, escenari on es basava el joc. Les famílies comptaven amb 45 minuts per resoldre tres proves, cada vegada amb més nivell de dificultat. Primerament l’escenari es basava en un puzle que els participants havien de resoldre, amb un membre de la família amb les ulleres de realitat virtual i els altres guiant-lo. La segona prova consistia a escapar del Coliseu Romà i respondre un seguit de preguntes sobre la història de Roma, apropant la cultura històrica als infants i adults. Per últim, la prova final incloïa desxifrar un missatge ocult per descobrir qui havia estat realment l’assassí de Britannicus, i resoldre així el misteri.

La rebuda de l’Scape Room ha estat molt ben acollida. “Volíem provar-ho, i hem sortit molt contents. És recomanable al 100% per fer en família, hem après a no enfadar-nos i a treballar en equip, és molt cooperatiu” ha comentat la Mariona Codina, que ha assistit a l’Scape Room amb el seu fill Jaume. El Néstor i el seu fill Gabriel estaven satisfets que Terrassa apropi la seva vessant tecnològica a totes les edats amb aquest tipus d’activitats: “Hem fet més d’un Scape Room, però no havíem vist cap a Terrassa de Realitat Virtual, ni que fos tan original. Ha superat les nostres expectatives, i ens agradaria que es fessin més activitats com aquesta a la nostra ciutat”.

La majoria de les famílies participants s’encaminaven després de l’Scape Room Virtual a l’activitat de L’hora del codi, pensada per apropar la programació als més petits, i al Terrassa Tik Tok Challenge, ideada per fomentar la creativitat i la unió entre pares i fills a través de l’aplicació viral. Entre les altres activitats organitzades destaca també el tast de vi virtual, taller innovador que busca ensenyar com la digitalització pot arribar a totes les esferes. Tots els tallers han estat subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local i per la Diputació de Barcelona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Escapada virtual en família
To Top