Publicitat
Terrassa

Pinten l’emblemàtica ermita de Can Boada del Pi

L’Assocació de Veïns reclama la rehabilitació d’alguns elements deteriorats d’aquest edifici. Amb les obres actuals s’han netejat la façana de grafits i altres actes vandàlics

L'ermita, després de la intervenció / Alberto Tallón

L’ermita de Can Boada del Pi s’ha tornat a pintar. D’aquesta manera, ja no es veuen els grafits ni tags que hi havia a la façana d’aquesta emblemàtic edifici del barri. L’Associació de Veïns de Can Boada havia demanat aquesta actuació en reiterades ocasions. Per això, l’entitat veïnal s’ha congratulat que l’àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Terrassa i la propietat d’aquest edifici s’hagin posat d’acord per fer aquesta obra.

L’ermita és un edifici modernista de l’arquitecte Josep Maria Coll i Bacardí, que està protegida per ser un Bé Cultural d’Interès Local. “Ara falten millores de rehabilitació d’alguns dels seus elements deteriorats”, recorden des de l’associació de veïns. “Estem a l’espera de la necessària actuació”.

L’ermita del Sagrat Cor de Jesús va ser construïda a principis del segle passat. És una edificació de tall modernista. De fet, va ser aixecada al mateix temps que Lluís Muncunill construïa la Masia Marcet. Tots dos edificis van ser encarrergats per la família Marcet.

El catàleg d’edificis la descriu com “ermita de 10’40 metres de llargada per 4’70 metres d’amplada. La nau és coberta amb una volta parabòlica feta de maó. L’absis és hexagonal i cobert amb tres voltes apuntades que s’interaccionen amb la nau mitjançant arestes, i una finestra d’art apuntat a cadascun dels tres pinyons de les parets de l’absis. L’obra és de maó i estucada de color blanc, vorejada amb un sòcol fet amb còdol de riera.” La façana té un campanar del tipus d’espadanya d’una sola campana.

L’ermita, a causa de les explanacions dels terrenys de les rodalies per procedir a la urbanització, i també per la construcció del transvasament, va quedar a dalt d’un turó. En els anys noranta l’Ajuntament es va adequar el seu espai, es va urbanitzar i es va reforçar el turó amb talussos i escales per arribar a l’ermita.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top