Publicitat
Terrassa

L’escola concertada ofereix places d’FP

Diu que té 900 vacants disponibles

L'FP ha registrat una gran demanda pel curs 2021-22

L’escola concertada ha proposat al departament que es concerti part de la seva oferta per poder donar sortida a moltes de les sol·licituds d’FP que s’han quedat sense plaça. “Com a part del servei d’Educació de Catalunya que som, volem donar resposta a aquesta necessitat”, expliquen des de la Fundació Escola Cristina de Catalunya (FECC). “Les mateixes mesures que s’han ampliat per als centres públics es poden aplicar als nostres centres: nous grups i ampliació de ràtio al ja existents”.

El sector també demanda al departament que, tenint en compte aquesta manca de places, es revisin les denegacions de concerts de cicles formatius que es van fer el mes de maig, en resolució publicada el 4 de maig al DOGC on és denegar el finançament de fins a 18 cicles.

Des de la patronal d’aquests centres, Meritxell Ruiz, secretària general de la FECC, considera que “en moments en què la taxa d’atur juvenil és tan elevada, cal apostar per una bona formació dels nostres joves, i l’FP és una molt bona sortida. No podem deixar tantes alumnes sense una oportunitat de formació finançada per l’Administració”.

La demanda per cursar una FP s’ha incrementat enguany un 23 per cent, un percentatge que ha desbordat les previsions del departament d’Educació i que ha deixat en la primera preinscripció d’aquest maig i juny a centenars d’alumnes en llista d’espera. També a Terrassa on s’estima que havien quedat fora 500 o més alumnes.

El titular, Josep Gonzàlez-Cambray, va anunciar el dijous passat la creació de més de 4 mil places que és el resultat d’obrir més grups i augmentar les ràtios de 30 a 33 alumnes allà on els cicles tenen més demanda. Terrassa és una de les ciutats on s’obren més grups, en concret són tres i són per Gestió Administrativa a l’Institut Terrassa, Cures d’Auxiliar d’Infermeria a l’institut Blanxart i Sistemes Microinformàtics i xarxes a l’Institut Nicolau Copèrnic. En total, tenint em compte els nous grups i l’ampliació de ràtios, hi haurà a la ciutat 176 places noves.

Des de l’Ajuntament, la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, va valorar que és una mesura per “aturar el cop” i va considerar que “hem d’esperar a principis de setembre per veure com han quedat les llistes d’espera”. Ciurana, com el conseller, es va referir que al setembre hi ha una segona matrícula i, per tant, se sabrà quantes persones s’hauran quedat fora. També va recordar que l’alumnat ha de mirar l’oferta dels centres en clau comarcal i no pas municipal, i que haurà de desplaçar-se si té plaça del que vol estudiar en un altre lloc.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’escola concertada ofereix places d’FP
To Top