Publicitat
Terrassa

Més de 2.000 participants al +Estiu

L’oferta es mantindrà al mes d’agost

Infants al casal realitzat a l'Escola Auró / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Divendres passat van finalitzar la majoria dels casals d’estiu organitzats a Terrassa per diferents entitats que compten amb el suport de l’Ajuntament, dins del programa +Estiu. Al voltant de 2.100 infants i joves han pogut gaudir durant el juliol d’una àmplia oferta de lleure educatiu a tots els districtes. Algunes entitats mantindran la seva activitat a l’agost i principis de setembre per tal de garantir l’oferta per a infants i joves d’educació infantil, primària i secundària durant totes les vacances escolars, amb prop de 500 places més. Ahir van començar sis casals i a finals d’agost quatre més, de manera que fins al 10 de setembre hi haurà oferta.

A banda de les entitats de lleure que tradicionalment organitzen casals, enguany el Consistori ha atorgat subvencions a altres perfils d’associacions, ampliant així l’oferta de lleure educatiu: l’Associació Juvenil Sarau, al Col·legi Maria Auxiliadora, l’AMPA de l’Escola França i l’AFA Sala i Badrinas, als respectius centres. Una quarta entitat, l’Associació Oliva Blanca, ha fet casals al juliol a l’Escola Roc Alabern i en tornarà a fer a l’agost.

El Serveis Socials municipals han becat els infants i joves de les famílies vulnerables que ho han sol·licitat. Les beques es van tramitar el mes de maig a través d’una nova convocatòria que recull tots els ajuts municipals per a activitats d’estiu. Igual que l’any passat, l’Ajuntament ha tornat a organitzar tallers educatius (34, de diferents temàtiques) per posar-los a disposició de les entitats.

Durant el juliol, els casals han acollit 185 sessions de les diferents activitats del catàleg. Totes s’han fet en grups reduïts (10 persones) per raons de seguretat sanitària i, segons el Consistori, per afavorir un entorn propici de cara a treballar les emocions. Per a l’agost, les entitats que continuaran fent casals han demanat 32 sessions de les diferents activitats que ofereix l’Ajuntament.

A banda dels casals tradicionals, el projecte +Estiu recull també altres iniciatives, impulsades pels Serveis d’Educació municipals amb la col·laboració d’altres organismes, i amb finançament del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives. Així, l’Institut Ègara ha acollit del 12 al 23 de juliol el casal “Un estiu de cinema”, organitzat per l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, amb 42 alumnes d’ESO de 10 centres de la ciutat, que han fet activitats relacionades amb la narrativa cinematogràfica.

Hip-hop

Una altra proposta és Hip-Hop Education, al pati del mateix Institut Ègara, que va arrencar al juliol i que tindrà continuïtat fins al novembre. Es tracta d’una programació estable d’activitats dirigides, sense inscripció prèvia i amb aforament limitat, al voltant de la cultura hip-hop, per a joves de tota la ciutat. Les sessions es faran quatre tardes a la setmana (de dimecres a dissabte) i van a càrrec de la cooperativa Versembrant.

Altres activitats del juliol, amb 100 alumnes de dotze centres, han estat la creació d’un mural antiracista i feminista a l’Institut Cavall Bernat; tallers del programa Instituts Oberts, a l’Institut Les Aimerigues; els tallers Rock’in i Basket Beat de Cases de la Música, a l’Institut Jaume Cabré i a l’Institut Cavall Bernat, respectivament; tallers de jocs lingüístics als instituts Santa Eulàlia, Mont Perdut i Ramon Pont; i un taller d’activitat física als instituts Blanxart i Mont Perdut.

D’altra banda, 32 alumnes en situació socioeducativa vulnerable faran a l’agost un curset d’iniciació a la natació al CN Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Més de 2.000 participants al +Estiu
To Top