Publicitat
Tornada a l'Escola Vuelta al Cole Escola El Vallès
Terrassa

Al pati, el grup bombolla escolar podrà anar sense mascareta

El Govern fa una crida a vacunar-se

El curs començarà amb la mascareta i amb una crida a la vacunació

Compte enrere per a l’estrena del nou curs escolar que arrencarà el 13 de setembre i que continuarà marcat per la pandèmia de la Covid-19 i amb les mesures per lluitar contra aquesta. El nou curs mantindrà moltes de les pautes generals de l’any passat i les adaptarà en funció de com evoluciona la Covid. En aquest sentit, el Govern va anunciar ahir alguns canvis respecte a les mesures presentades al mes de maig i que ambdós casos han estat comunicades primer als centres educatius.
Entre els canvis més destacats, cal citar que al pati, dins del mateix grup de convivència estable (l’anomenat bombolla) no caldrà dur mascareta. Sí que se l’hauran de posar si es produeix algun intercanvi entre grups bombolles. Un altre de les novetats és que les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries. En aquest cas es permet que l’alumnat pugui ser acompanyat per part de la família si l’entrada al centre es fa pel pati i que també pugui assistir a l’adaptació a l’educació infantil. Així mateix, es recomana que les reunions amb les familiars siguin preferentment virtuals encara que es pot valorar el format híbrid.
Més canvis a dues setmanes vista. El Govern aconsella iniciar les extraescolars el mes d’octubre i amb grups bombolla (entre 10 i 15 alumnes com a màxim). També es podran fer festes escolars amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions, i amb distància, mascareta i recomanant que les persones estiguin vacunades.

Aquests canvis van ser explicats ahir pels consellers d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyats de la portaveu del Govern Patrícia Plaja, en el preàmbul del retorn a les aules. Els representants del Govern van manifestar que el nou curs començarà amb tots els centres oberts amb el 100% de presencialitat a totes les etapes i mantindrà els grups de convivència estable, tal com va detallar el conseller d’Educació Josep Gonzalez -Cambray. Tot amb l’objectiu que “l’escola s’ha de fer des de l’escola perquè és una garantia d’equitat”.
Els centres s’organitzaren a través dels grups bombolla, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin i, per tant, permet una gestió precoç dels casos i dels seus contactes.

Flexible
Tots els centres disposen d’un pla d’actuació davant de la pandèmia des del maig i ahir van presentar una revisió d’aquest, tenint en compte la situació de l’epidèmia, el calendari de vacunació i la variant Delta predominant. Cambray va indicar que les variacions al document no impliquen modificar l’organització del centre que ja les tenen fetes. El titular d’Educació va avançar també que “el pla escolar per la Covid no és inamovible per a tot el curs, sinó que algunes de les mesures que s’hi proposen podran variar en funció de l’evolució de la pandèmia”. Per aquest motiu, Cambray va avançar que “el protocol d’inici es preveu que duri el primer trimestre del curs, fins a Nadal. I mentre, anirem valorant i decidint com afrontem el 2n i 3r trimestre en funció de la Covid i del calendari de vacunació”. El conseller va posar de manifest la importància de la vacunació per aturar la propagació del virus i va dir que s’han enviat cartes a les famílies dels alumnes.

Dos milions de vacunes

“Si aconseguim el màxim de nombre de persones vacunades, li posarem més difícil al virus i l’escola esdevindrà més segura”, va manifestar el conseller de Salut, Josep Argimon, en clara sintonia amb el conseller d’Educació, Josep González-Cambray. Argimon va dir al respecte que el curs començarà també amb pandèmia com el curs passat però amb un element diferencial, que tenim una eina, la vacuna, per abordar-la. El conseller de Salut va dir que el Govern s’ha marcat com a objectiu principal arribar a administrar al setembre 2 milions de vacunes (una xifra assolida al juliol). En concret, un milió a la població d’entre 12 i 18 anys i un milió a les persones que encara no tenen la pauta completa de vacunació.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Al pati, el grup bombolla escolar podrà anar sense mascareta
To Top