Publicitat
Terrassa

La FAVT es prepara per a unes eleccions a l’octubre

La junta en funcions convocarà el procés després que un empat a les urnes frustrés la renovació al gener

Dolors Lledò, la darrera presidenta de la FAVT, en un acte de l’entitat al barri de Ca n’Aurell

La Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa afronta un nou procés electoral. La junta en funcions de l’entitat comença el curs polític amb la intenció de resoldre, per la via democràtica, la renovació de la cúpula veïnal a la ciutat de Terrassa.

En els dies vinents la junta en funcions es reunirà per definir el procés electoral i fixar una data per a la votació, probablement durant la primera quinzena d’octubre. Les eleccions es faran en el marc d’una assemblea a la qual encara no ha transcendit si hi compareixeran una o més candidatures.

La federació de les AAVV de Terrassa viu des de principis de 2020 en un període d’interinitat. La junta liderada per Dolors Lledó va finalitzar el seu mandat quan, la irrupció de la Covid, va frustrar la intenció de l’entitat d’organitzar un procés electoral en un equipament públic.

Durant els mesos següents, la voluntat de procedir a la renovació estatutària de la direcció s’ha vist impedida en dues ocasions, La primera mitjançant un procés electoral que no va poder culminar en votació i la segona, el gener de 2021, amb unes eleccions que van finalitzar en empat: 12 a 12.

En aquell moment, dues candidatures van competir per liderar la direcció de la FAVT. Una encapçalada per Pepe Sánchez, membre de la junta de l’AVV de Sant Pere Nord; i la liderada per Diego López, integrant de l’AVV de Can Palet de Vista Alegre. La primera la integraven alguns membres de la junta sortint i noves incorporacions i la segona agrupa nous representants veïnals.
Durant els darrers mesos hi ha hagut negociacions per impulsar una candidatura unitària que eviti la polarització de l’assemblea i allunyi el fantasma d’un segon empat a les urnes.
De moment no ha estat possible configurar un equip únic, però encara queda un mes de marge per a la negociació.

La darrera junta de la FAVT la presidia Dolors Lledó, de l’Associació de Veïns de Les Carbonelles. La dirigent va deixar el càrrec per raons personals i a partir d’aquell moment, i durant tota la pandèmia, el seu equip ha assumit la gestió de l’entitat com a junta en funcions.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La FAVT es prepara per a unes eleccions a l’octubre
To Top