Terrassa

Alumnes excel·lents que trien el futur universitari amb “el cor a la mà”

Un total de 31 estudiants de Terrassa reben la Distinció PAU per les millors notes. Han obtingut un 9 o més a la fase general de la Prova d’Accés a la Universitat. Patricia Palacín i Tània Farnós, amb un 9,60, han optat per carreres científiques

Els 31 alumnes reconeguts a l’acte d’ahir a la tarda al Vapor Universitari / lluís clotet

Els 31 alumnes de Terrassa que han obtingut les millors notes a la Prova d’Accés a la Universitat (PAU) van ser guardonats amb el reconeixement Distinció PAU, atorgat pel Consell Interuniversitari de Catalunya. Pep Forn, regidor d’Universitats per delegació de l’alcalde, va lliurar les distincions a la sala d’actes del Vapor Universitari, en l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament i que va ser conduït per la periodista Marta Carreras.

Els protagonistes, però, van ser les 23 noies i 8 nois d’11 centres educatius de Terrassa, 6 escoles concertades i 5 instituts, que han obtingut una nota igual o superior a 9 en la fase general de les PAU.

Dues millors notes: 9,60 / 10
Patricia Palacín i Tània Farnós són les dues alumnes de Batxillerat de Terrassa que van compartir podi amb la millor nota a la fase general de les PAU, amb un 9,60. Les dues noies comparteixen, a més, la seva passió per la ciència.

La Patricia va anar a l’Institut Torre del Palau i, tot i que l’elecció de carrera universitària no va ser fàcil perquè no tenia clar com volia encaminar el seu futur, sabia del cert que aquest havia de relacionar-se amb la ciència. La biologia i la química són camps que sempre l’han atret.

Ja en el moment de fer la Selectivitat, la Patricia va optar per biomedicina a la Universitat de Barcelona.“Sempre he cregut que la biomedicina és la química del cos”, ha afirmat. Dilluns ja comença el nou curs, que afronta amb molt optimisme i ganes de descobrir la carrera i la vida universitària de Barcelona, ciutat escollida per a la seva educació:

Publicitat

“No sé què em trobaré, estic oberta a tot. Vull deixar-me sorprendre i conèixer molta gent nova”, explica la Patricia, que en un futur més llunyà vol decantar-se per la investigació científica.

La Tània també té moltes ganes de començar l’etapa universitària. El seu interès per la biotecnologia va néixer durant la seva infantesa, i el Batxillerat a la Tecnos va ser l’empenta final que va fer-li descobrir una fascinació pel camp de la modificació genètica. En aquesta línia, ja molt abans de fer les PAU tenia clar que volia estudiar biotecnologia, una carrera molt versàtil que promet ser una de les més demandades en un futur. “Em va agradar perquè em permet tirar cap al món de la ciència i medicina o cap al de la indústria i tecnologia. M’interessen molt els transgènics i la tecnologia dels aliments”, ha assenyalat la Tània.

Després de meditar-ho, s’ha decidit per l’Institut Químic de Sarrià, de la Universitat Ramon Llull, que li ha ofert una beca d’excel·lència. Amb les expectatives altes, la Tània està preparada perquè aquest nou curs la sorprengui, i està decidida a esprémer la vida universitària al màxim: vol compaginar els estudis amb els amics i la família. “Vaig amb la ment molt oberta de cara al meu futur. El més important per a mi és estar còmoda”, ha comentat.

Ambdues noies tenen clar que la nota només és un número. “No defineix l’èxit, només la demanda”, ha comentat la Patricia. Per aquest motiu, cap de les dues va veure’s condicionada per l’alta nota que havien obtingut a les PAU, sinó que van triar la seva futura carrera universitària “amb el cor a la mà”.

Publicitat
To Top