Publicitat
Terrassa

Una Diada de l’Onze de Setembre simbòlica

S’ha dut a terme la tradicional ofrena floral a la plaça Onze de Setembre, però gairebe sense públic

Els representants polítics portant la ofrena floral a l'escultura "Al vent" / Lluís Clotet

Enguany, la Diada de l’Onze de Setembre a Terrassa s’ha celebrat de manera diferent que habitualment. Els egarencs s’han aplegat a la plaça de la ciutat que adopta el nom de la tradicional data per commemorar la festa nacional de Catalunya, que simbolitza la defensa dels drets i llibertats dels catalans arran de la derrota de Barcelona contra les tropes borbòniques el 1714. Els actes commemoratius municipals, però, han estat més reduïts que normalment.

La pandèmia ja va causar que l’any passat la diada fos atípica: a la plaça Onze de Setembre, al barri de Vallparadís, no es van fer concentracions de persones, lectura de manifest ni presència de les entitats que hi participaven, només van participar-hi l’Ajuntament i els portaveus dels diferents grups municipals. Aquest any, l’acte també ha estat simbòlic.

Excepte el partit polític Ciutadans, els altres representants dels grups municipals i de l’Ajuntament s’han reunit a la plaça per realitzar la tradicional ofrena floral al peu de l’escultura “Al vent”, elaborada per l’artista a Albert Novellón. L’escultura, que simbolitza les quatre barres en moviment i s’eleva cap al cel, ha rebut l’ofrena, que teixia l’escut de Terrassa en flors, mentre la bandera catalana situada per commemorar l’especial dia onejava a la plaça.

Les entitats que han col·laborat en l’esdeveniment no han pogut ser presents per evitar aglomeracions i respectar les mesures sanitàries, però han estat plasmades en una pantalla enrotllable situada al costat de l’escultura monumental. Enguany, a més, el nombre d’entitats que han participat ha estat més alt que l’any passat.

A banda de l’acte institucional, els diferents partits polítics han fet la seva pròpia ofrena floral als peus de l’escultura “Al vent” amb un ram o els noms dels respectius partits teixits en flors. La presidenta d’Esquerra Republicana a Terrassa, Xènia Albà, ha dedicat unes paraules per commemorar la Diada: “Recordem un moment històric dolorós per la pèrdua de llibertats nacionals, però l’Onze de Setembre també significa una actitud reivindicativa i de resistència davant l’opressió i la repressió”, ha assenyalat la presidenta.

Continuar la Diada a Barcelona 

Les ofrenes floral són els únics actes que s’ha dut a terme a Terrassa per celebrar la Diada de Catalunya, però els egarencs que vulguin continuar amb la commemoració de la festivitat poden assistir a les concentracions centrals a Barcelona. La principal arrencarà a les 17:14 hores a la plaça Urquinaona sota el lema “Lluitem i guanyem la independència”, i es dirigirà cap a l’escenari instal·lat davant de l’Estació de França. El tram 10 de la concentració està reservat per als egarencs que vulguin assistir-hi, just sota la plaça Urquinaona.

A més, la secció local de l’ANC partirà cap a Barcelona a les 14 hores des de l’estació d’autobusos, amb quatre autocars que han organitzat per acudir a la concentració.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Una Diada de l’Onze de Setembre simbòlica
To Top