Publicitat
Terrassa

VÍDEO | Robatori a la joieria Ponsa

Els lladres hi han entrat mitjançant el mètode de l’allunatge

Aspecte de la botiga aquest dilluns al matí / Nebridi Aróztegui
Publicitat

[Laura Massallé i Jordi Guillem]

La joieria Ponsa de Terrassa, situada al carrer de la Font Vella, ha patit la matinada d’aquest dimarts un espectacular robatori. Els fets han passat a les sis del matí quan uns individus, pressumptament quatre, han entrat a l’establiment mitjançant el mètode de l’encastament d’un vehicle. Tots ells anaven vestits amb un mono de color blanc, mascareta, guants i ulleres. Segons el testimoni de dos comerciants de la zona, cridaven “‘Vamos, vamos, vamos” entre ells. Ambdós tenien molt clar que es tractava de professionals.

Espectacular robatori a la joieria Ponsa

Els veïns han sortit als balcons i finestres en sentir tant el soroll dels cotxes com el de l’encastament. El so sord de l’impacte del vehicle s’ha sentit a tot el Centre així com el brogit de la fugida del vehicle. El robatori ha durat exactament quatre minuts, entre les 6 i les 6.04 hores. En la seva fulgurant fugida pel carrer de la Font Vella en direcció a la Font Vella, els quatre lladres i el conductor han vist com un veí els ha llençat un radiador de grans dimensions. Ha impactat al vehicle, però no ha aconseguit aturar la fugida dels malfactors. A primera hora del matí, la dependenta d’un basar situat al número 25 de la Font Vella se l’ha trobat, perplexa, just davant de la botiga. A tota la zona es podien veure, encara al migdia, restes de plàstic negre del radiador, que ha esclatat a causa de l’impacte.

Els lladres han usat dos vehicles: un totterreny Discovery de color verd per a l’encastament, que han abandonat davant la botiga; i un altre amb el qual han fugit. El vehicle que han utilitzat per fugir Font Vella avall era un Range Rover negre d’altíssima gamma amb matrícula d’Andorra. El propietari d’un bar proper ha estat dels primers a veure els dos cotxes pujant des de la plaça Vella per perpetrar el vehicle. “He obert el bar, com cada dia, a les 5.45 hores, i m’ha estranyat veure dos cotxes d’alta gamma pujar Font Vella amunt. He dit al meu company que truqués a la policia, que anaven a robar a la joieria Ponsa. Estava clar el que pretenien. Han girat a dalt de la Font Vella, han encarat el cotxe verd per encastar-lo cap a l’establiment i han deixat el Range Rover negre amb matrícula d’Andorra davant de l’establiment, en direcció sud”. Tot sembla indicar que, minuts més tard, l’han abandonat. El cotxe, del qual es disposa de la matrícula, seria, pressumptament, robat. Haurien fugit amb un tercer vehicle o bé amb transport públic per tal de passar desapercebuts. Diverses dotacions de la Policia Municipal i de Mossos d’Esquadra s’han personat al lloc dels fets ràpidament, cap a les 6.10 hores. Els fugitius eren ja lluny.

Segons les impressions de diversos testimonis que han observat el robatori en directe, es tractava de professionals. “Sabien perfectament el que feien. Han encarat el cotxe verd cap a la botiga i han dut a terme un cop lateral primer i un de frontal després. Duien unes masses per trencar els vidres dels expositors. Ho tenien tot molt ben estudiat i ho han executat molt ràpid”, explica un dels comerciants, que ho ha presenciat. Cal tenir en compte que l‘orografia de la zona de la Font Vella on ha tingut lloc el robatori és complicada. Fa pendent i cal sortejar els elements arquitectònics que hi ha al mig del vial.

Fa uns dotze anys, la joieria Ponsa ja va patir un altre atracament. En aquell cas van ser uns motoristes que van rebentar el vidre amb maces. Anys abans ja havia estat víctima de robatoris.

Es desconeix per ara el valor de tot el que s’han endut. Els Mossos d’Esquadra tenen la investigació oberta.

Publicitat
To Top