Publicitat
Terrassa

Creix al Parlament l’aposta per un IV Cinturó adaptat al territori

La cambra catalana debat en comissió l’impacte de la via fins a Granollers

El IV Cinturó acaba avui en una rotonda al nord de la ciutat de Terrassa / nebridi aróztegui

[Aleix Pujadas]

El IV Cinturó es pot fer, però adaptant les seves característiques per minimitzar l’impacte al Vallès. Alhora, s’ha de potenciar el transport ferroviari i discutir el model de mobilitat que es vol per afrontar la crisi climàtica i la provocada per la pandèmia en els pròxims anys. Són les principals conclusions de la sessió que va tenir lloc ahir, dimecres, a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori del Parlament de Catalunya.

En el si del Govern de la Generalitat no hi ha una posició compartida sobre el futur d’aquesta via. El diputat d’ERC Juli Fernàndez considera que “una via d’alta capacitat com el IV Cinturó no resoldrà els problemes del dia a dia de la mobilitat de la nostra gent, per això no el volem”. Els republicans aposten per millorar les carreteres existents i ampliar l’oferta de transport públic. Per la seva part, des de Junts per Catalunya s’aposta per fer el IV Cinturó amb una solució “que no trinxi el Vallès” i que, alhora, permeti desenvolupar un creixement sostenible de l’economia.

Per la seva part, el diputat del PSC Jordi Terrades creu que cal debatre de nou sobre la necessitat d’aquesta infraestructura. Els socialistes estan a favor de fer-la per descongestionar la B-30, encara que “tindrà impacte com qualsevol altra infraestructura”. En aquest sentit, Terrades aposta per fer un estudi informatiu del conjunt del projecte per avaluar el seu impacte ambiental i decidir de nou a partir d’aquest punt, encara que després les obres es poguessin fraccionar per trams a causa del seu elevat cost econòmic.

Millorar el transport ferroviari
La posició més frontal al IV Cinturó és la de la CUP. Representada per la diputada Montserrat Vinyeta, la formació aposta clarament pel transport públic i això “és una esmena total al IV Cinturó”. El diputat Marc Parés, d’En Comú Podem, creu que la B-40 seria una infraestructura “altament perjudicial per als vallesos”. Els comuns reclamen un posicionament clar del govern català per aturar-la. Ni Ciutadans ni el grup mixt (PP) han participat en la comissió.

En el que estan més d’acord els diferents grups parlamentaris és a millorar el transport amb tren. Els pressupostos de l’Estat ja contemplen fer els primers passos, l’estudi informatiu del nus de Barberà per connectar l’R4 i l’R8 de Rodalies, va destacar Jordi Terrades.

Juli Fernàndez va insistir en la necessitat de connectar ferroviàriament l’eix Terrassa-Sabadell-Granollers, i Joan Canadell va reclamar que “apostem clarament tant pel tren de mercaderies com pel de passatgers”.

Els ecologistes s’hi oposen

Els membres de la Campanya contra el Quart Cinturó (CCQC) Elisenda Montagud i Joan Carles Sallas han defensat davant els diputats la lluita de diferents moviments veïnals, ecologistes i excursionistes per aturar aquest projecte que “provocaria un gran impacte en el territori perquè travessa llocs de qualitat ambiental molt alta”.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Creix al Parlament l’aposta per un IV Cinturó adaptat al territori
To Top