Publicitat
Terrassa

Retards a les estacions per la vaga de maqunistes

Les aturades són de set dies, fins el 12 d’octubre

Interior de l'estació del Nord, ahir al matí / NEBRIDI ARÓZTEGUI
Publicitat

El tren havia d’arribar a les 10.30 i va arribar a les 10.35. Peccata minuta això d’ahir en l’estació del Nord de Renfe, tenint en compte el que havia passat unes hores abans i el que segurament passarà en els pròxims dies. La incidència de la vaga, convocada per sindicats de maquinistes, depèn del dia, de les hores en què es concreten les aturades, però la veritat és que a Terrassa, com en altres localitats, ha generat retards, cues, protestes.

Dijous i divendres passats, els dos primers dies de la vaga, el caos va ser palpable. Agnès, una terrassenca que ha d’agafar el tren pràcticament diàriament, es va veure obligada dijous a tornar des de Mollet del Vallès a Terrassa en taxi, perquè el servei es va quedar sense trens durant bona part del dia. I sort que tornava a Terrassa: “El taxista em va comentar que el trajecte a Barcelona podia haver durat tranquil·lament tres hores”, explica aquesta usuària, que ahir va pujar al tren de les 10.35. Dilluns també va poder complir els seus horaris: va arribar bé el de les 8.30 i també amb una certa puntualitat el de les 15.30, de tornada.

Publicitat

Les organitzacions SEMAF i Sindicat Ferroviari han convocat una vaga de set dies en tot el Grup Renfe. Les dates: 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d’octubre. Un comunicat de SEMAF argumenta els motius de l’atur. El primer: l’incompliment dels acords aconseguits en el 2007 “per a garantir la integritat en la prestació del serveis pel Grup Renfe enfront del procés de transferències en l’àmbit de Catalunya (i en qualsevol on pogués donar-se)”. Dos: “La falta de restabliment de tota l’ocupació no coberta i totes les circulacions suprimides”. Tres: l’incompliment del segon conveni col·lectiu, “referent a les noves incorporacions i processos de mobilitat i integració del personal, retardant-los, desinformant i dificultant intencionadament el normal desenvolupament dels processos, amb la finalitat d’anar disminuint la plantilla de professionals“.

El Grup Renfe, segons el sindicat, duu a terme un pla per retallar el servei i els llocs de treball. Avui no hi haurà vaga. Demà, sí, amb serveis mínims garantits (sobre el paper) de 7 a 9 hores, de 12 a 16 i de 18 a 22.

Publicitat
Retards a les estacions per la vaga de maqunistes
To Top