Terrassa

Acaben quasi totes les restriccions

Bars i restaurants ja poden tenir de nou el 100% d’aforament

Terrassa d'un bar a la Plaça Vella / ALBERTO TALLÓN

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat la fi de la majoria de restriccions per la pandèmia de la Covid-19 per a aquest divendres. La limitació d’aforaments a restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos decau i torna a ser del 100%. Tot i això, encara es mantindrà la restricció del 80% a esdeveniments esportius d’interior i la del 70% a locals d’oci nocturn i a concerts amb la gent a peu dret.

Publicitat

Pere Aragonès ha afirmat que aquest “pas de gegant” es pot fer donada la millora dels indicatius sanitaris, que ha atribuït a la vacunació. Per això ha reclamat a la societat que continuï vacunant-se. Ha subratllat, però, que no es pot abaixar la guàrdia i que la mascareta continua essent obligatòria en els llocs on ho era fins ara.

En el sector de la restauració, el president ha especificat que, a banda de recuperar l’aforament del 100%, bars i restaurants també recuperaran l’horari habitual anterior a la pandèmia. Tampoc caldrà que mantinguin cap tipus de distància de seguretat entre taules ni que el límit màxim de comensals per taula sigui de 10 persones. Això sí, la mascareta segueix essent “fonamental“.

Les noves mesures també beneficien els àmbits universitaris, les fires i congressos o les activitats lúdiques. També, la majoria d’espais culturals, on tampoc hi haurà limitacions d’aforament. Les úniques excepcions seran els locals d’oci nocturn, on es manté l’aforament limitat al 70%, l’obligació de mostrar el certificat covid per accedir als recintes i la de dur mascareta a l’interior. Els concerts en espais tancats amb la gent a peu dret tindran les mateixes limitacions.

Aragonès ha instat la societat i l’administració a fer els deures conjuntament i ha subratllat que la “prioritat” del govern català ha estat sempre “salvar vides“. Aragonès ha considerat que, ara, amb la millora dels indicatius, es pot fer un “pas important” per “sortir de mica en mica de l’excepció i l’anomalia forçada pel coronavirus“.

Aquesta “anomalia” es mantindrà en els espais esportius d’interior, on l’aforament continuarà limitat al 80% de la capacitat màxima. En canvi, la restricció s’elimina en esdeveniments esportius d’exterior, on no hi haurà limitació ni d’aforament ni d’assistents.

“Els efectes de la vacunació ens permeten mantenir els indicadors a la baixa”, ha assegurat Pere Aragonès, per remarcar, tot seguit, que malgrat les bones dades “encara no hem arribat al final de la pandèmia”. Per això ha insistit en la necessitat de vacunar-se i ha instat a fer-ho els que encara no ho estan, i alhora ha recomanat seguir fent cas de les restriccions que sí continuen vigents, com l’ús de la mascareta. El Procicat ha rebaixat el nivell d’emergència a alerta i això permet prendre decisions com les adoptades avui.

Publicitat
Acaben quasi totes les restriccions
To Top