Publicitat
Terrassa

Comencen els treballs d’enderroc de la fàbrica Sala i Badrinas

L’Ajuntament intentarà escurçar el termini d’urbanització a deu mesos

Nebridi Aróztegui

El projecte per transformar l’antiga fàbrica Sala i Badrinas en un nou sector residencial i d’equipaments comença el compte enrere. Els treballs d’enderroc del complex han arrencat avui amb les tasques prèvies a l’entrada de les màquines, que el pròxim dia 8 de novembre aterraran al barri del Segle XX per començar les tasques de demolició.

Planell del sector: A l’imatge en planta del nou sector s’aprecien en gris els vials interiors i, a l’esquerra, la zona de jocs infantils. En marrón, el nou carrer que enllaçarà Sant Sebastià amb Escudé. Al centre del planell es pot veure la futura plaça envoltada d’edificis d’habitatges i al sud, delimitat pel nou vial, l’espai que ocuparà l’institut escola Sala i Badrinas, amb els espais exterior. Les dues pistes esportives que hi figuren són estimatives, a l’espera de la redacció del projecte del centre.

“Avui és un dia de satisfacció. És un goig veure que la ciutat creix ordenadament, cap a l’interior”, ha dit Lluïsa Melgares, tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, durant la visita d’obres a la fàbrica Sala i Badrinas en companyia del regidor d’urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Carles Caballero. “Són espais en desús que, mitjançant acords publicoprivats, ens permeten conservar el nostre històric tèxtil i alhora desenvolupar un espai que s’urbanitzarà i acollirà habitatges i equipaments d’una forma sostenible”.

Un operari senyalitzant espais a l’interior de la històrica fàbrica/ Nebridi Aróztegui

El projecte d’urbanització de l’antiga fàbrica Sala i Badrinas transformarà una illa de més de 30 mil metres quadrats delimitats pels carrers Baldrich, Prim, Lepant i la carretera de Rubí. En els mesos vinents, les màquines enderrocaran les naus centrals del complex, on es procedirà a la urbanització del nou sector. És construiran 400 habitatges, un equipament municipal, es crearà una plaça pública i s’obrirà un nou vial que comunicarà els carrers Sant Sebastià amb Escudé. El nou sector també ha d’acollir el nou institut escola Sala i Badrinas, que ha d’entrar en funcionament el 2023.

Comencen els treballs d’enderroc i urbanització de la fàbrica Sala i Badrinas

Lluïsa Melgares: “Avui és un dia de satisfacció. És un goig veure que la ciutat creix ordenadament, cap a l’interior”

El fons Coral Homes, majoritari a la junta de compensació, impulsa el nou sector, on l’Ajuntament té tres pastilles públiques. Dues que destinarà a habitatge de protecció oficial i de mercat lliure, i l’antiga nau d’oficines de Sala i Badrinas, que està qualificada de equipaments. L’Ajuntament encara no ha decidit quin serà el destí d’aquest espai. Pel que fa als habitatges, les promocions es desenvoluparan en un futur encara per concretar.

Vista del complex Sala i Badrinas /Nebridi Aróztegui

Caballero ha recordat que el complex de Sala Badrinas era “un dels tres grans cràters” que queden a l’interior de la ciutat resultat del tancament d’indústries, juntament amb els sectors del Vapor Cortès i AEG. El regidor ha explicat que l’enderroc de les naus començarà el 9 de novembre, durarà 3 mesos, i els treballs d’urbanització s’estendran un any. “Intentarem que es puguin cavalcar perquè el termini s’escurci a deu mesos”, ha afegit.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top