Publicitat
Terrassa

La crida del Banc de Sang aconsegueix 219 donacions

Un 10% dels participants a la quinzena marató de donació de sang a Terrassa han donat per primer cop

La marató es va dur a terme a finals de la setmana passada / Nebridi Aróztegui

El Banc de Sang de Terrassa ha tancat la seva quinzena marató de donació de sang a la ciutat amb 219 donacions. L’objectiu era arribar a les 200, així que s’ha superat la fita. Des del centre expliquen que en sortiran beneficiats uns 657 pacients.

Des del Banc destaquen que més d’un 10% de les persones (28) que han participat a la companya, han donat per primer cop, quelcom força rellevant ja que “els nous donants són molt importants per tal que hi hagi relleu generacional i mantenir estables les reserves”.

En aquesta edició, el centre feia una crida especial als donants amb el grup sanguini 0 negatiu, els que anomenen donants universals, ja que qualsevol persona pot rebre aquest tipus de sang i la més utilitzada en casos d’emergència o quan no hi ha reserves d’altres grups sanguinis. En aquest sentit, dels donants habituals que s’han apropat a al marató, 56 eren 0 negatiu. Actualment les reserves d’aquest grup s’estan estabilitzant, però encara no estan a un nivell òptim.

En aquesta línia, el Banc recorda que tot i la marató ja hagi finalitzat, el centre manté les portes obertes de dilluns a divendres de les 9 a les 20 hores i animen tothom que segueixin anant a donar, reservant cita al web donarsang.gencat.cat/mutuaterrassa.

Cada donació pot salvar fins a tres vides, una per cada component sanguini en què es fracciona la sang (glòbuls vermells, plasma i plaquetes) i cada dia calen entre 800 i 1000 donacions a tot Catalunya per cobrir les necessitats dels hospitals.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La crida del Banc de Sang aconsegueix 219 donacions
To Top