Publicitat
contenidors plaça Lluís Companys de Terrassa contenidor Alberto Tallón (1)
Terrassa

Divisió d’opinions a Can Boada pels contenidors polèmics

Uns veïns demanen a l’Ajuntament que no retrocedeixi

Segueix la polèmica pels contenidors a Can Boada Casc Antic / ALBERTO TALLÓN

Parlen de despesa absurda, d’una decisió sense sentit, de desvari. Hi ha opinions contràries. Segueix la polèmica dels contenidors. Un grup de veïns de Can Boada Casc Antic s’oposa a la resolució municipal de rectificar i tornar a col·locar els antics contenidors a la zona, els voltants de la plaça de Lluís Companys. Estan d’acord amb els canvis, que han suposat, diuen, una millora en la neteja, sobretot a la plaça d’Agustí Bartra, i menys trànsit i vehicles a una velocitat més lenta que abans.

Aquest és el resum del que ha passat fins ara: al gener passat, l’Ajuntament de Terrassa va instal·lar al sector els contenidors nous, de recollida lateral per la dreta, més grans, i per a això va reordenar el trànsit en la zona. Les alteracions van provocar una reacció airada i desenes de veïns van reunir signatures (unes 350) per protestar contra els canvis: denunciaven que convertint carrers d’un sol sentit en vies de dos sentits s’havia creat una rotonda interior al barri i s’havien suprimit places d’estacionament ambs les noves unitats.

Amb el suport oficial de les dues entitats veïnals, la de Can Boada Casc Antic i la de Grups Gibraltar-Lluís Companys, els veïns crítics es van queixar repetides vegades, fins i tot a la Síndica de Greuges. Van fer públic el seu descontent i es van reunir amb regidors i tècnics municipals. Inclús van intervenir en el ple municipal.

El govern municipal va anunciar que demanaria un informe de viabilitat per adquirir dos camions nous, de recollida per l’esquerra. Els impulsors de la campanya tenien clar que no pensaven esperar els dos anys que trigaria el Consistori en adquirir els camions nous. Volien solucions ja. Finalment, el passat 25 d’octubre el govern, per boca de la tinent d’alcalde Lluïsa Melgares, es va comprometre a rectificar i tornar enrere, almenys de manera provisional, fins a la compra de camions de recollida lateral esquerra. Tornaria a posar els recipients antics i el trànsit a la zona passaria a ser com abans del gener. Tot això, a l’espera de comprar els vehicles de recollida lateral esquerra per complementar els de recollida lateral dreta.

Reacció

La resolució del 25 d’octubre va generar un rumrum en altres àmbits dels citats barris, sobretot a Can Boada Casc Antic. Fa uns dies van aparèixer cartells penjats a les parets. Altres veïns s’han mobilitzat per al contrari, perquè l’Ajuntament no cedeixi. Tornar a posar els antics recipients, més petits, significaria col·locar-ne molts, amb la qual cosa s’ocuparia el doble de l’espai actual. Per tant, menys estacionament. “On estaria la millora?”, pregunten. Els canvis de circulació, afegeixen, han baixat “la velocitat i la intensitat del trànsit”. El fet que el carrer d’Alexandre Galí, per exemple, sigui ara de dos sentits ha fet que no esdevingui, com abans, una via on molts conductors acceleraven els seus vehicles d’un extrem a l’altre.

“Al barri som 7.000 persones i els signants de la petició per als canvis de contenidors són 350″, diu el grup de veïns, partidari dels canvis empresos al gener. Sostenen que la substitució de recipients petits pels de majors dimensions ha suposat una millora de la neteja en punts com la plaça d’Agustí Bartra, on s’acumulaven residus fora dels contenidors. “Podem permetre una despesa de dos milions d’euros per a comprar camions de càrrega per l’esquerra quan hi ha tantes necessitats prioritàries en el nostre barri?”, pregunten.
En dos anys, amb noves eleccions municipals, “realment creieu que algun polític permetrà aquesta despesa absurda?”, diuen. I asseguren que dels 50 cartells que van enganxar dies enrere, ahir només quedaven dos. La resta han estat arrencats. “Confiem que l’Ajuntament se sumarà al sentit comú. Ha dit que escoltarà la nostra proposta“, va apuntar ahir un membre del grup.
El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Divisió d’opinions a Can Boada pels contenidors polèmics
To Top