Publicitat
Terrassa

Què hi veuen els infants de la Catalunya Nord a la Masia Freixa?

Els alumnes de l’escola la Bressola del Soler analitzen l’edifici modernista amb mirada imaginativa

Els infants acostumen a sorprendre els més grans amb les seves particulars visions d’allò que ens rodeja. La imaginació sembla no tenir límit en la infantesa i els alumnes de l’escola la Bressola del Soler, a la Catalunya Nord, ho han tornat a demostrar.

La terrassenca Anna Fernández, historiadora de l’art, ha compartit a les xarxes socials la particular anàlisi que han fet els seus alumnes d’un dels edificis més emblemàtics de Terrassa. Treballant el modernisme, s’han centrat a radiografiar la Masia Freixa i hi han vist línies i figures que els han recordat tota mena d’elements, des d’animals, fins a bolets.

Els nens, d’entre 7 i 10 anys, han fet una interpretació lliure en la qual han vist semblances entre l’estructura general de l’edifici i el cos d’un centpeus, una aranya o un cocodril amb la boca oberta. També han comparat les columnes amb forquilles, palmeres o ventalls i les formes arrodonides de la coberta amb bolets, onades, muntanyes o les closques de tortugues. Al capdamunt de la torre o minaret els ha semblat veure una petxina i en un dels laterals, un pingüí.

Publicitat
To Top