Publicitat
Terrassa

Premien un joc en línia desenvolupat per un estudiant de màster de l’Eseiaat

L'estudiant de l'ESEIAAT Fernando Amador, mostrant l'app 'Akamu' en el seu mòbil

L’app ajuda a retenir en la memòria, d’una manera divertida, conceptes relacionats amb els estudis d’enginyeria

L'estudiant de l'ESEIAAT Fernando Amador, mostrant l'app Akamu en el seu mòbil

La xarxa d’universitats europees Unite! ha premiat, en la convocatòria Unite4Future, l’app Akamu, un projecte de joc en línia ideat per Fernando Amador Pla, estudiant de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial, Audiovisual de Terrassa (Eseiaat) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), juntament amb altres estudiants alemanys i portuguesos, i que ajuda a retenir en la memòria, d’una manera amena i divertida, conceptes relacionats amb els estudis d’enginyeria.

El joc consisteix en duels de preguntes i respostes, entre dos jugadors, a través del telèfon mòbil i inclou qüestions que poden ser matèria d’examen als estudis d’enginyeria com ara: Quins valors pren el número quàntic magnètic? Quants nivells d’energia té el magnesi segons la taula periòdica? Com es calcula l’aerodinàmica de l’ala d’un avió? I la resistència del cable d’una xarxa d’alta tensió?

Segons Amador, estudiant del màster universitari d’Enginyeria Aeronàutica de l’Eseiaat, “al llarg dels estudis hem de memoritzar conceptes i fórmules, i en els exàmens hem de demostrar el coneixement que en tenim, però un cop aprovem, sovint les oblidem, tot i que després ens toca rescatar-les en assignatures o treballs posteriors”. Per això, un equip d’estudiants de la UPC i de les universitats de Darmstadt (Alemanya) i Lisboa (Portugal) han tingut la idea de crear un joc en línia per ajudar a retenir aquests coneixements d’una manera divertida.

Aquest és l’origen i l’objectiu d’Akamu, una app ideada i creada per Amador, Antonia Wúst, Ariona Jupi, Niklas Fix, Manuel Eusébio Freitas, que convida l’estudiantat i el professorat de titulacions d’enginyeria a col·laborar introduint contingut i preguntes en una plataforma en línia, per tal que l’estudiantat es desafïï i passi una estona divertida jugant a respondre preguntes relacionades amb les assignatures que estan cursant o que ja han superat, com a complement a l’estudi monòton i individual. “El que pretenem és combinar la popularitat de les aplicacions de jocs en línia i aplicacions mòbils amb els coneixements acadèmics universitaris. Amb Akamu els estudiants es desafien en duels i responen preguntes sobre temes de cursos actuals i anteriors, en una dinàmica col·laborativa, perquè tant docents com estudiants aporten contingut a l’app”, diu Amador.

Una altra de les virtuts del joc és que genera informació útil sobre l’èxit de l’aprenentatge, de manera que el professorat pot conèixer el grau de dificultat de les preguntes, amb vista a millorar la docència d’aquests continguts.

El joc “assoleix els requisits de la convocatòria Unite4Future perquè aposta per la diversitat, és inclusiu i motiva l’aprenentatge amb una experiència digital”, conclou l’estudiant de l’Eseiaat.

El premi de Unite4Future permetrà finalitzar el desenvolupament de l’app.

Publicitat
To Top