Publicitat
Terrassa

Un circuit amable fins al CAP pel barri d’Ègara

El projecte de millora de l’accessibilitat del sector, pressupostat en 866 mil euros, surt a exposició pública després de la seva aprovació inicial

El carrer de la Ciutadella, un dels afectats pel projecte d'accessibilitat/Alberto Tallón

Els veïns del barri d’Ègara disposaran d’un corredor amable que els permetrà recórrer el sector, des del sector de l’AEG fins al CAP Terrassa Nord, per un circuit format per carrers més accessibles i molt més còmodes.

El projecte de millora l’accessibilitat al barri d’Ègara va obtenir l’aprovació inicial de la Junta de Govern de l’Ajuntament de Terrassa del 19 d’octubre i ara s’exposa a informació pública durant 30 dies per a la seva consulta i presentació d’al·legacions.

El carrer d’Occitània formarà part del circuit accessible al CAP Terrassa Nord/ Alberto Tallón

L’àmbit d’actuació del pla afecta, en primer lloc, a l’espai delimitat pels carrers de les Cosidores (antic Josep Tapiolas), del Periodista Grané, la carretera de Castellar i l’avinguda del Bisbe Castelltort. En segon lloc, crea un recorregut accessible en direcció al CAP.

El projecte té un pressupost global de 866.099,72 euros. La primera actuació preveu modificar la secció del carrer de les Cosidores i de l’avinguda del Bisbe Castelltort, en el tram comprés entre la carretera de Castellar i el carrer del Periodista Grané. Ara, ambdós carrers tenen voreres petites, doble sentit de circulació i aparcament a banda i banda. La proposta passa per la implantació d’un únic sentit de circulació per cada carrer, el que permetrà ampliar voreres i crear un carril bici.

S’ampliaran voreres, plataformes elevades i s’incorporarà arbrat

Aquesta actuació es complementarà amb el desenvolupament del nou sector de l’AEG, contigu al carrer de les Cosidores.

Des d’aquest punt, per generar un circuit accessible es crearan voreres passants a banda i banda del carrer Occitània a les cruïlles amb els carrers de Pamiers i d’Albí, a banda de dues plataformes elevades a les cruïlles del carrer de la Ciutadella amb els carrers de Ferran Canyameres i del Renaixement.

Tot plegat pretén millorar l’accessibilitat i fer el recorregut més fàcil. El projecte inclou treballs de pintura i reparacions puntuals del paviment del carrer d’Occitània, per delimitar un pas accessible de vianants i bicicletes.

Cinc mesos d’obres

Les obres està previst executar-les en dues fases, amb un termini global de cinc mesos.

El projecte preveu un paquet d’actuacions per millorar també la situació mediambiental del barri. Ègara disposa de pocs espais amb sol permeable i escasses zones verdes. Aquest factor provoca que, en situacions de pluges torrencials, l’aigua col·lapsi la xarxa de clavegueram, augmentant el risc d’inundacions.

El projecte destina a zones verdes una part dels espais guanyats a l’asfalt. Són trams que recolliran part de l’aigua de pluja i la retornaran als aqüífers.

D’aquesta manera s’incorporarà arbrat nou, majoritàriament d’estructura piramidal i no esfèrica per reduir els treballs de manteniment i de poda.

Un pla consensuat amb els veïns

El projecte d’Ègara ha estat debatut amb els veïns, que en el seu moment van suggerir millores. El barri demanava un aparcament de bicis i motos a tocar de la plaça de la Immaculada, mesures per evitar l’acumulació d’aigua i per a garantir una bona visibilitat a les cruïlles, explica des de l’AVV Irene Sarlé. No va prosperar la petició de mantenir l’aparcament per donar resposta a la demanda del sector industrial d’Ègara.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un circuit amable fins al CAP pel barri d’Ègara
To Top