Publicitat
Terrassa

Bancs i arbres per embellir el Portal de Sant Roc

Dimarts farà tres anys que es va tallar la circulació al Portal de Sant Roc

El Portal de Sant Roc, cada vegada més peatonal

Coincidint amb la campanya de Nadal, l’Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquest divendres unes petites obres d’instal·lació de bancs i petits arbres a la zona sud del Portal de Sant Roc. S’han ubicat al damunt de la calçada, ja que el trànsit rodat a la zona està interromput des de fa tres anys. Dimarts farà exactament tres anys que es va prendre la decisió de tallar la zona del Portal de Sant Roc per tal d’evitar que el pes dels cotxes posés en perill l’estabilitat del pàrquing.

La transformació del portal de Sant Roc haurà d’esperar. L’equip de govern ha encarregat un estudi que avaluarà la viabilitat econòmica de construir un nou pàrquing a l’espai que ocupava l’antic estacionament, clausurat l’1 d’agost de l’any 2019. L’executiu va posar sobre la taula la proposta de reconstruir-lo i obrir un túnel de 150 metres que el connectés amb el pàrquing de la plaça Vella,però l’oposició no ho comparteix.

El document ha d’analitzar la demanda potencial d’un aparcament entre el portal de Sant Roc i la plaça Vella i el sistema d’explotació més adient. Formularà una proposta de tarifes i abonaments i avaluarà l’entorn de l’aparcament. L’encàrrec demana als redactors que formulin una proposta sobre l’oportunitat d’instal·lar pilones per evitar la invasió dels espais pels vianants.

El govern vol saber si un nou pàrquing al portal de Sant Roc seria rendible econòmicament, donat que l’eix de vianants compta amb un pàrquing públic a la plaça del Progrés i un de gestionat per SABA a la plaça Vella.

L’equip redactor ha d’avaluar la demanda potencial d’usuaris locals i de fora de la ciutat, la rotació i les durades mitjanes d’estacionament. L’estudi incorporarà una enquesta de mercat a una mostra de 300 famílies motoritzades de l’entorn per avaluar les places potencials de compra i lloguer.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top