Publicitat
pcr Covid-19
Terrassa

La sisena onada ja es veu als hospitals

Tot i que els últims dies, alguns índexs epidemiològics han millorat lleugerament, la comparativa amb una o dues setmanes enrere mostra un increment dels hospitalitzats per Covid i del percentatge de proves positives. La Generalitat demana prudència

El percentatge de positivitat de les proves PCR i test d’antígens fets a Terrassa ha passat del 5,19% de fa dues setmanes al 9,36% actual / nebridi aróztegui

La radiografia de la Covid-19 a Terrassa revela que estem plenament immersos en la sisena onada de la pandèmia. Tot i que el risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la malaltia (Rt) han disminuït els últims dies, hi ha altres índexs que segueixen creixent.

Així, el percentatge de PCR i test d’antígens positius a Terrassa segueix augmentant. Actualment, és d’un 9,36%, quan la setmana passada era del 6,72%, i fa dues setmanes, del 5,19%.

La xifra d’ingressats als centres hospitalaris de la ciutat també s’ha vist incrementada. Aquest dilluns hi havia 61 persones ingressades a la ciutat, 19 més que dimarts de la setmana anterior. Els contagiats de Covid-19 a les UCI han passat de quatre a set.

Concretament, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa comptava aquest dilluns amb sis pacients Covid a l’UCI, quatre pacients a la Unitat de Semicrítics i 24 a la planta d’hospitalització. L’Hospital de Terrassa tenia 26 pacients a planta i 1 a l’UCI.

La mitjana d’edat dels contagiats a Terrassa ronda els 36 anys, mentre que fa dues setmanes estava al voltant dels 40. El percentatge de terrassencs vacunats amb la pauta completa d’entre 20 i 40 anys oscil·la entre el 72 i el 78%, sent una de les franges d’edat menys vacunada.

Una de les preocupacions és l’òmicron, la nova variant altament contagiosa de la Covid-19. Els primers casos es van detectar a Catalunya a principis de desembre, però per ara no hi ha cap indici d’aquesta variant a Terrassa.

Amb les festes de Nadal a tocar, la Generalitat recorda que és necessari respectar les distàncies i tenir el certificat Covid per accedir a restaurants i altres llocs tancats, de la mateixa manera que recomana limitar les reunions a un màxim de 10 persones.

Oberta la vacunació a nens i nenes

Aquest dilluns van arribar a Catalunya les primeres dosis de Pfizer destinades a infants de 5 a 11 anys i ja es pot demanar cita als centres de salut de Terrassa per vacunar aquest grup d’edat, que rebrà una tercera part d’una dosi corresponent a un adult. Les primeres vacunes s’administraran als punts de vacunació a partir de dimecres.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La sisena onada ja es veu als hospitals
To Top