Publicitat
Ajuntament de Terrassa
Terrassa

L’Ajuntament opta a una subvenció europea de 832 mil euros

Ha demanat aquests diners per la transformació digital de l’administració municipal

Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa opta a una subvenció de 831.915 euros dels fons Next Generation per a la transformació digital i modernització de l’Administració, en el marc del «Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència» finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

En paraules de la regidora de Tecnologia de l’Ajuntament de Terrassa, Ona Martínez, «com a Ajuntament, tenim la missió d’oferir un servei de qualitat a la ciutadania i, perquè sigui així, hem de treballar per liderar aquesta transformació tecnològica i intentar avançar-nos als canvis socials. Des d’aquest punt de vista, les noves tecnologies són imprescindibles per a la transformació digital de l’Administració i l’increment de la seva eficiència».

El primer projecte presentat als fons europeus Next Generation, titulat «Infraestructura de tecnologia de base per al desplegament del lloc de treball públic digital», persegueix l’objectiu de continuar avançant en la dotació de l’Ajuntament de Terrassa de les infraestructures tecnològiques necessàries per modernitzar l’administració. La proposta d’infraestructura de tecnologia contempla, d’una banda, l’adopció de solucions al núvol i infraestructures sostenibles -que requereix d’una subvenció de 303.525,58 €, i d’una altra, la provisió de llocs de treball de nova generació amb mobilitat i eines col·laboratives que maximitzin la productivitat de la plantilla municipal i habilitin la seva feina no presencial; en aquest cas, la despesa prevista és de gairebé 335.184,79 €.

El segon projecte presentat està centrat en la seguretat informàtica i aspira a garantir la seguretat de les infraestructures, comunicacions i serveis digitals prestats per l’Ajuntament i millorar les seves capacitats de prevenció, detecció i resposta davant d’incidents de seguretat informàtica i atacs informàtics. Per acomplir aquest objectiu es demana un ajut de 193.205,34 € i permetrà desplegar eines vinculades o integrades al CCN-CERT (Centre Criptològic Nacional) així com a l’Agència Catalana de Ciberseguretat.

Terrassa aspira a rebre aquests fons amb el convenciment que, en l’actual context, és imprescindible que l’Ajuntament aposti definitivament per la seva transformació digital i modernització. La regidora afegeix: «El suport de la Unió Europea ens permetrà accelerar el desplegament dels llocs de treball digitals dins l’organització municipal i garantir la seguretat de la Informació dels nostres sistemes d’Informació. Ambdues fites són indispensables per oferir a la ciutadania el servei que requereix».

Les subvencions que es concedeixen dins d’aquesta convocatòria, queden emmarcades dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), que forma part de l’instrument de financiació orientat a resultats, fites i objectius emmarcats dins del mateix i que resultaran vinculants per totes les administracions públiques que participin de les mateixes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’Ajuntament opta a una subvenció europea de 832 mil euros
To Top