Publicitat
Terrassa

Els positius per Covid s’han multiplicat per 10 amb relació a l’any passat a Terrassa

Dilluns hi havia 157 ingressats per Covid a Mútua i a l’Hospital, 17 d’ells a les UCI

La variant òmicron ha dibuixat durant aquest canvi d’any un panorama radicalment diferent del de les mateixes dates de l’any passat. Tot i que la virulència de la malaltia ha baixat de forma molt notable gràcies a la vacunació, les dades indiquen que en només un any s’han multiplicat per 10 el nombre de casos positius a Terrassa, detectats a través de PCR o testos d’antígens. Si la primera setmana de l’any 2021, a Terrassa es van registrar 474 casos de positius per Covid, un any més tard, la xifra s’ha multiplicat per 10, exactament fins a les 4.890 persones infectades.

En aquest any 2022, la xifra rècord de positius reportats es va produir el dimarts dia 4 de gener, amb un total de 1.119 positius. La vigília de Reis es va baixar fins als 854 i el dia de Reis van ser 488 els infectats. La xifra de casos confirmats acumulats en tota la pandèmia és de 43.215 persones.

Si la setmana del 31 de desembre al 6 de gener es van totalitzar 4.890 casos, cal remarcar que la setmana immediatament anterior, la del 24 al 30 de desembre, va ser de 4.197. Aquestes xifres contrasten de manera notable amb les de la setmana d’abans, la del 17 al 23 de desembre, en què els casos totals van ser de 2.415, menys de la meitat dels actuals. Durant les festes nadalenques, els casos a Terrassa, com al global del país, van créixer de manera exponencial.

Esperant la baixada en picat

Segons indiquen alguns experts, la xifra de positius podria estar arribant al seu màxim i en menys d’una setmana podria començar a baixar en picat de la mateixa manera que va pujar en picat. Durant les festes nadalenques, qui més qui menys ha conegut de prop el cas del seu entorn que s’ha hagut de confinar en donar positiu.

Ara per ara, però, cal esperar l’evolució de les gràfiques. Els serveis d’assistència primària encara atenen més persones i recullen més trucades de les que poden assumir. A banda, les xifres d’ingressats als dos hospitals de la ciutat continuen creixent. En data d’ahir n’hi havia 157, 17 d’ells a l’UCI. Fa una setmana, el dilluns 3 de gener, el nombre d’ingressats era de 131, també 17 d’ells a l’UCI. L’augment ha estat sostingut, de 26 persones més.

A MútuaTerrassa hi ha en aquests moments un total de 84 persones ingressades: 67 a planta, 10 a l’UCI, 5 a la unitat de semicrítics i 2 en hospitalització domiciliària. D’altra banda, a l’Hospital de Terrassa hi ha 65 ingressats a planta, 7 a l’UCI i un en hospitalització domiciliària.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top