Publicitat
Esplai la Fàbrica de Can Tusell Nebridi Aróztegui (3)
Terrassa

La degradació per filtracions d’un esplai de Terrassa

L’Ajuntament invertirà enguany 100.000 euros en les obres

Estat del sostre de l'Esplai La Fàbrica, a Can Tusell / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Ja s’han registrat alguns despreniments de trossos de pintura i una mica de ciment. No hi ha pràcticament un centímetre quadrat del sostre que no estigui envaït d’humitats, amb la pintura despenjada. Això, al sostre. A baix, el local queda negat quan plou de manera copiosa. Aquest és l’estat de l’espai utilitzat per l’Esplai La Fàbrica, de Can Tusell, que usa el grup de joves de l’entitat. L’Ajuntament, titular de l’edifici, assegura ser conscient de la situació de degradació de l’equipament, situat a la plaça de Can Tusell, i té prevista una inversió de 100.000 euros enguany.

El popular esplai desenvolupa les seves activitats per a infants i joves en diversos espais: en el casal cívic radicat en l’avinguda de Béjar, en un altre local situat en la part nord del barri, i en el local que fora l’equipament principal de l’entitat abans de la construcció del casal cívic, l’espai afectat per la deterioració. A uns baixos  situats en el que els veïns diuen “Can Tusell de dalt” aniran a parar de manera provisional, juntament amb els seus monitors, els vuitanta joves, amb edats compreses entre els 12 i els 18 anys, que fan ús de l’esplai. Això ocorrerà quan comenci la reforma a la plaça. L’Ajuntament ja té l’assignació pressupostària, inclosa en el pla d’inversions del 2022, però ha de licitar les obres.

 

Dos fronts

L’esplai encara no coneix la data del començament de la reforma, però es parla d’iniciar al mes de juny una remodelació que es durà a terme en dos fronts: en l’exterior i dins de l’equipament, situat en la part central de la plaça, en una espècie de semisoterrani. En la seva cobertura està la pista de básquet de la plaça i és aquí, en el terra de la pista, on neixen gairebé tots els problemes. Per aquí arriben les filtracions d’aigua de pluja que calen en el sostre del local, situat just sota. Així, mes rere mes. La degradació va començar fa molts anys, diu Montse Gómez, directora de l’esplai. Com a mínim, sis.

Pista de Basquet de Can Tusell Nebridi Aróztegui (1)

Humitat al terra de la pista de bàsquet de Can Tusell, origen de les filtracions / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Les obres, per tant, serviran per reformar el terra de la pista, però també afectaran l’interior de l’equipament, per descomptat. El local ha de ser endreçat, raspat, netejat, pintat de nou, i s’han de substituir portes i finestres, per tal d’acabar d’una vegada per totes amb una deterioració que converteix el semisoterrani en un espai insalubre.

Ho admet Noel Duque, tinent d’alcalde de Drets Socials, que va visitar el barri fa unes setmanes juntament amb Raúl Ibáñez, regidor de Manteniment Urbà, Parcs i Jardins i Obres Públiques, amb representants d’entitats. Entre elles l’associació de veïns de Can Tusell, que va fer seva la reclamació i ha demanat solucions al Consistori. La reforma inclourà la construcció de rampes d’entrada per cumplir amb la normativa d’accessibilitat.

El problema de filtracions del terra de la pista és, potser, el més important, però no l’únic que sofreixen els usuaris i els responsables de l’entitat d’oci infantil i juvenil. Hi ha un altre, també relacionat amb l’aigua de les precipitacions, que també ocasiona desperfectes i maldecaps. Resulta que bona part de l’aigua, quan plou molt, acaba a les portes del local per falta d’embornals en altres zones i pel pendent orientat cap a l’equipament.

Els cinc embornals instal·lats en les proximitats de l’espai no donen l’abast i, a més, estan plens d’herbes. I l’aigua entra en el local i el nega. L’estudi de ràdio de l’esplai té taques d’humitat en les parets a uns trenta centímetres del terra. “A vegades hem de treure l’aigua amb galledes”, recorda Montse Gómez.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La degradació per filtracions d’un esplai de Terrassa
To Top