Publicitat
Terrassa

Neix el nou Casal de la Tafanera, a Terrassa

El nou espai està situat al carrer Sant Gaietà i es divideix en tres naus, dues per acollir els serveis i una com a magatzem

El Casal La Tafanera

La Tafanera, casal terrassenc popular que es proclama anticapitalista, antiracista, feminista i socialista, ja disposa d’un nou espai on ampliar les seves capacitats. La Tafanera està situada al carrer Cremat, 27; però ara ha anunciat que, després d’un tercer trimestre de molta feina i activitat, han trobat un espai que respon a les necessitats plantejades en el projecte d’ampliació, per tal d’arribar a més terrassencs.

El nou espai està situat al carrer de Sant Gaietà, i està dividit en tres grans espais, dues naus que acolliran els serveis, un magatzem i l’espai social i un pati interior amb moltes capacitats. A partir d’ara comença un període de remodelació i rehabilitació de l’espai així com de construcció del projecte d’usos i el seu funcionament. La Tafanera ha explicat a les xarxes que “El camí per arribar fins aquí ha estat llarg i complex, constata una de les necessitats plantejades en el projecte en relació amb la manca d’espais a la ciutat”.

Per a poder finançar els costos de les remodelació i obres de l’espa, la Tafanera va engegar a finals de desembre una campanya de micromercenatge a través de la plataforma goteo amb el hasthag #ArrelemLaTafanera. La campanya està activa fins a finals de mes amb tot un seguit de recompenses per a les persones que hi participin.

Història del Casal La Tafanera

La idea del Casal de la Tafanera va sorgir arrel d’una dona molt especial, “Margarita Montllor”, coneguda com a Margarita Tafanera. Va ser una de les moltes dones que, al llarg de la història han estat perseguides i assassinades sota l’acusació de bruixeria, pel sol fet de trencar els cànons socials o estar empoderades.

Des de la seva creació el setembre del 2019, arran de les idees conjuntes d’una seixantena de socis individuals provinents de l’esquerra independentista i anticapitalista, la Tafanera ha proclamat que el seu objectiu és vertebrar lluites i generar sinèrgies entre els col·lectius de la ciutat. El passat maig, va ser quan la Tafanera es va presentar públicament, i va néixer el seu primer casal. Actualment, 9 col·lectius de la ciutat s’han sumat a la iniciativa, a més de 100 persones sòcies. Amb l’ampliació al nou espai del carrer Sant Gaietà, La Tafanera vol créixer i arribar a moltes més persones.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top