Publicitat
Terrassa

Keko Martínez-Anglès segueix al top de la cuina

Els dotze treballadors dels restaurants terrassencs

Al món hi ha 3.318 restaurants que apareixen actualment a la Guia Michelin dins de la categoria Bib Gourmand, un apartat que reconeix des de l’any 1955 els establiments que serveixen cuina de qualitat a preus moderats, amb un sostre màxim de 35 euros. A Terrassa n’hi ha dos. Es tracta d’El Cel de les Oques i El Vapor Gastronòmic. Ambdós els regenta el xef terrassenc Keko Martínez-Anglès juntament amb la seva dona, la sommelier Imma Puigmitjà. Es troben al número 15 del carrer de la Palla, en ple centre de la ciutat, a tocar un de l’altre.

Per a Martínez-Anglès, assolir una estrella a la prestigiosa Guia Michelin no és en absolut una obsessió. Sap que si ha d’arribar arribarà fruit del seu treball constant, de la seva capacitat per prioritzar sempre el valor de l’equip de les 12 persones que treballen als dos restaurants, que comencen a treballar a les 9 del matí i que “es parteixen la cara per fer les coses el millor possible”, treballant sempre amb producte fresc i garantint sempre una bona relació qualitat-preu.

El Cel de Les Oques es va obrir l’any 2006 i el 2014 va entrar a la categoria Bib Gourmand. Es tracta d’un restaurant de tall clàssic, centrat en la carta, on el confort té un pes importantíssim. L’any 2015 va obrir El Vapor Gastronòmic, un espai més informal, una braseria moderna pensada per demanar menjar per compartir. Al Vapor li va arribar el seu Bib Gourmand l’any 2017.

“Si algun dels dos restaurants pot optar a una estrella Michelin és El Cel de les Oques, on oferim la nostra màxima creativitat. Cada any venen els inspectors de Michelin. De vegades s’identifiquen i de vegades no. Si ha d’arribar, arribarà. I si no, no passa res. El que ens mou és l’obsessió per fer les coses bé cada dia. Tenim molt clar que mai no canviarem el nostre model per buscar una estrella. Seguirem fent el nostre camí”, diu.

Producte i qualitat

El producte de proximitat, la qualitat extrema de la matèria primera i uns preus ajustats són les característiques que defineixen els dos restaurants del carrer de la Palla, al bell mig de la ciutat. “No comprem res fet. Ho fem tot nosaltres”, assegura Keko Martínez-Anglès. I afegeix: “Cada any intentem innovar. Enguany, per exemple, farem una reforma completa de la cuina d’El Vapor Gastronòmic. Fins ara hem invertit molt en tecnologia per oferir un millor servei als clients, tant a l’hora de fer la reserva com a l’hora de demanar i cobrar”. Una altra de les novetats que es duran a terme aquest 2022 a El Cel de les Oques és la creació d’un menú gastronòmic. “LI direm Menú Festival i serà per a dies molt especials, òbviament amb un preu més alt”, assegura.
Keko Martínez-Anglès renova sovint la carta dels seus dos restaurants, però alguns plats són característics de cada espai. El xef terrassenc fa algunes propostes. En el cas d’El Cel de les Oques ens tria un menú: primer, segon i postre: rigatoni a la crema de trompetes de la mort i tòfona negra, cua de bou a la Royal amb foie, remolatxa i encurtits, i taps de cel emborratxats amb un licor basat en una nova recepta de ratafia, amb crema chantilly.

Pel que fa al Vapor, la tria de menú que proposa Keko Martínez-Anglès és la següent: ceviche de llobarro amb coco, cítrics i fruita de temporada, cassoleta de sípia amb mandonguilles a l’estil empordanès, terrina de garrí cruixent a la brasa amb el seu fons i compota de poma i, de postres, coca de vidre de Terrassa amb xocolata negra.

Tres estrelles Michelin per a tres restaurants catalans

El reconeixement Bib Gourmand és l’avantsala de les preciades estrelles Michelin.Amb una estrella hi ha 2.583 restaurants, amb dues, la xifra es redueix a 464 i amb tres només n’hi ha 133. Onze d’ells es troben a Espanya, tres dels quals a Catalunya. Es tracta de l’ABaC i el Lasarte, a la ciutat de Barcelona, i El Celler de Can Roca, a Girona.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top