Publicitat
sesona dosi infantil a Mútua
Terrassa

Segona dosi infantil a MútuaTerrassa

N’hi ha previstes 2.000 dosis fins el 18 de febrer

El Víctor va ser un dels primers a posar-se la segona dosi / ALBERTO TALLÓN

“Bé!”, va exclamar la Gina només rebre la burxada. No cal dir que no li va fer mal. O, si li va fer mal, va poder més la satisfacció de saber-se vacunada. Gina Puig Domènech, de 10 anys, assegura que és la primera de la classe a rebre la segona vacuna contra el coronavirus. Ahir dimecres, va ser de les primeres a obrir el punt de Mútua per a la segona dosi en infants de 5 a 11 anys.

Mútua tenia prevista l’assistència, ahir a la tarda, d’uns 100 nens. La xifra inicial era de 200, però per unes raons o altres, per tenir la malaltia o per ser contacte estret amb persones que la tenen, van quedar anul·lades gairebé la meitat de les cites. Fins al 18 de febrer, l’Hospital Universitari MútuaTerrassa preveu aplicar unes 2.000 dosis, tenint en compte que és punt de vacunació de tota la regió metropolitana nord, i no sols de Terrassa. Com el Consorci Sanitari de Terrassa (CST).

La Gina es va posar la vacuna, la segona. També Víctor Carvajal Iborra, de 7 anys. Es va aixecar de la cadira després de la punxada rialler, ferm, tot i que li va fer “una miqueta” de mal”, igual que la primera. El seu germà Iker (12 anys) l’acompanyava. També ell té les dues dosis. Per descomptat, allà estava també la seva mare, la Maite, que amb els nens no va tenir “cap dubte” a l’hora de decidir si vacunar-los o no. “Ho vaig tenir clar. Si els vacunem de moltes altres coses, com no anàvem a vacunar-los ara?”.

Pilar Estupiñá, infermera, coordinadora del punt vacunal de pediatria de Mútua, va atendre els mitjans de comunicació a les instal·lacions del carrer del Castell. La intenció del personal és, va dir, “intentar vacunar la major xifra de nens possible d’aquesta franja, entre els 5 i els 11 anys”. I va deixar clar que la vacuna és “segura i eficaç” i que ampliar encara més la cobertura “suposa un benefici tant per a la persona com per a la resta de la població” de cara a tractar de recuperar a poc a poc la normalitat, en especial per l’impacte en l’entorn escolar. Per evitar contagis, per exemple, a persones de risc que conviuen amb els infants.

Tendència

Encara queden molts nens sense vacunar, va destacar Estupiñá després de recordar el canvi de tendència en la campanya que es va detectar al gener: al període nadalenc el volum va ser alt, però amb la tornada a escola va experimentar una davallada. Gairebé la meitat dels infants que pateixen Covid-19 no tenen símptomes, però sempre hi ha risc de complicacions.
Encara se sentia el “bé!” de la Gina quan altres infants pujaven les escales a l’espera de la segona dosi. L’Abril plorava quan veia apropar-se la xeringa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Segona dosi infantil a MútuaTerrassa
To Top