Publicitat
Terrassa

Terrassa no se sent interpel·lada pel manifest vallesà en favor del Túnel d’Horta

Representants de 14 institucions i entitats vallesans van signar ahir el document conjunt / lluis clotet

Entitats econòmiques i administracions públiques del Vallès han creat un front comú per exigir la construcció del túnel d’Horta abans del 2030 i han signat un manifest en defensa de la nova infraestructura. L’Ajuntament de Terrassa, però, no s’ha sumat a aquesta iniciativa vallesana. El govern municipal afirma que el manifest “no interpel·la directament la ciutat de Terrassa”, que és coneixedora “d’altres propostes” que l’executiu municipal “vol veure com es materialitzen abans de posicionar-se”.

És el cas de FEMvallès, que aposta per un nou túnel que creui Collserola en paral·lel al ja existent. Pel que fa a la Cambra de Comerç de Terrassa, el seu president Ramon Talamàs explica que l’entitat està valorant “diverses alternatives, tenint en compte les futures restriccions en l’accés en vehicle a Barcelona, en aplicació de les zones de baixes emissions. Volem consensuar-les amb FEMvallès i amb la Cambra de Comerç de Sabadell -afegeix Talamàs- , perquè és important que tinguem una sola veu”.

El govern local valorarà les propostes alternatives abans de posicionar-se

A Sabadell, ahir una representació de l’empresariat –Cambra de Sabadell i Pimec–, dels sectors educatiu i sanitari –UAB, Parc Taulí– i sis ajuntaments vallesans, entre els quals hi ha el de Sabadell, van reclamar la construcció d’un nou túnel ferroviari dels FGC en un manifest conjunt. En total, 14 organismes que volen forçar a la Generalitat perquè executi l’obra, prevista des de fa més de 30 anys.

El projecte del segon túnel ferroviari entre la capital catalana i el Vallès havia de connectar plaça de Catalunya i el 22@ de Barcelona amb Cerdanyola i les línies S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) d’FGC. L’actuació implica perforar la serra de Collserola, que actualment es troba protegida ambientalment.

El manifest signat d’ahir dijous defensa els beneficis davant d’un possible impacte ambiental: afavoriria el desenvolupament urbanístic del Centre Discrecional i de Cerdanyola del Vallès, connectaria centres de coneixement, d’investigació i recerca (UAB, el 22@, el Taulí, la Vall d’Hebron), milloraria les connexions entre Barcelona i la UAB, reduiria el temps de viatge en FGC i contribuiria a descongestionar les connexions viàries amb Barcelona.

L’acord publicoprivat es farà arribar a la Generalitat, així com a altres agents implicats com l’Ajuntament de Barcelona i el de Terrassa, que de moment no s’hi ha adherit. També a FEMvallès.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Terrassa no se sent interpel·lada pel manifest vallesà en favor del Túnel d’Horta
To Top