Publicitat
Terrassa

Mútua imparteix un curs pioner sobre ecografia morfològica i funcional

El seu Servei d’Obstetrícia i Ginecologia és referent en l’ús d’aquesta eina en la patologia del sòl pelvià

Jordi Cassadó, coordinador assistencial del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa / Arxiu

Profesisonals de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) impartiran aquest divendres una nova edició d’un curs pioner a tot l’estat sobre ecografia morfològica i funcional. Es tracta de la novena edició i hi participaran prop d’una seixantena de professionals d’arreu.

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) fa més de dues dècades que practica l’ecografia morfològica i funcional de sòl pelvià com a mecanisme per diagnosticar i controlar les disfuncions del sòl pelvià. És referent a nivell estatal en aquest procediment i en conseqüència és un percussor en aquest canvi de tendència a nivell de l’estat. A més, és pioner en la recerca de les aplicacions dels ultrasons al sòl pelvià.

En el transcurs de les edicions anteriors del curs, s’han format més de mig miler de professionals, “fet que incideix directament en l’increment de la utilització d’aquesta eina, millorant el procés diagnòstic, l’adequació de la cirurgia a les necessitats de la pacient i el perfeccionament de la tècnica”, destaquen des de Mútua.

L’objectiu del curs és aprofundir en l’aprenentatge de l’ecografia morfològica i funcional del sòl pelvià en tant que procediment que permet complementar l’estudi d’aquesta patologia. La resta de propòsits que persegueix la jornada són difondre l’ús de l’ecografia, millorar el procés diagnòstic i aprendre a navegar per volums ecogràfics “offline”.

La darrera edició, celebrada fa just un any. es va impartir en línia i en “streaming” donat el context de pandèmia i la d’enguany repetirà format. Segons Mútua, això “permetrà presentar les ponències amb la màxima qualitat tecnològica, tal i com correspon a un curs d’imatges ecogràfiques, així com interactuar al màxim amb tots els assistents”.

El curs contempla quatre blocs i s’ha estructurat de manera que es puguin integrar correctament tant conceptes teòrics, a partir de les ponències, com pràctics, mitjançant l’anàlisi dels casos clínics (a través de votacions interactives i discussions en directe).

Aquesta edició se celebrarà novament sota la direcció dels doctors Jordi Cassadó, Antoni Pessarrodona i Oriol Porta, professionals del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’HUMT. També hi intervindran altres professionals del mateix servei així com experts en sòl pelvià de l’Hospital Universitari de Lleó, l’Hospital Universitari Virgen de Valme de Sevilla, el Clínic de Barcelona i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top