Publicitat
Casa Vapor Gran
Terrassa

Casa Vapor Gran obté la certificació oficial com a centre sense subjeccions

El centre de la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa rep l’acreditació oficial en la norma Libera Care en la màxima fase d’avaluació Libera Dignos

La residència Casa Vapor Gran ha aconseguit la certificació oficial com a centre sense subjeccions. A finals del passat 2020 la Residència i centre de dia Móra la Nova va ser la primera de les 22 residències que gestiona la Fundació Vallparadís MútuaTerrassa en aconseguir aquest propòsit, i enguany ha estat la Casa Vapor Gran qui ha rebut l’acreditació oficial en la norma Libera Care com a centre sense subjeccions en la màxima fase d’avaluació Libera Dignos.

Segons expliquen des la fundació, el reconeixement esdevé un pas més en el procés de millora continua i en la integració del model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP). “L’enfoc de la Fundació Vallparadís, l’estreta col·laboració de les famílies i -sobretot- el gir d’orientació dels professionals en l’atenció han consolidat una nova perspectiva en la manera de cuidar que situa com a prioritat la integritat física i moral de la persona”, asseguren des de l’entitat.

En aquest sentit, la certificació posa en valor el treball realitzat per tots ellsen termes de sensibilització i promoció del desenvolupament de la qualitat de vida en la cura diària de les persones.

Durant el passat 2021, la residència es va endinsar en els quatre pilars que fonamenten la Norma Libera Care i els 71 indicadors que la formen, centrats en tres nivells d’acreditació -Libera Ger (Fase I), Libera Calidad de Vida (Fase II) i Libera Dignos (Fase III)- i a finals d’any va aconseguir fer-se amb l’acreditació.

La Norma Libera-Care és la primera norma de treball que aconsegueix mesurar la qualitat de vida des de la gestió de la mateixa en les organitzacions que es dediquen a “tenir cura”. D’aquesta manera s’entén que la qualitat de vida de la persona usuària o resident és l’eix del model i aquesta es mesura amb un seguit d’indicadors pràctics tenint com a base el percentatge d’ús de les contencions per part de les organitzacions.

Actualment, a tot el territori espanyol són al voltant d’una quarantena els centres que ja han estat certificats en la Fase III de la Norma Libera Care com a centres lliures de subjeccions, avançant cada vegada més en l’Atenció Centrada en la Persona, com és el cas de la residència Casa Vapor Gran de Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Casa Vapor Gran obté la certificació oficial com a centre sense subjeccions
To Top