Publicitat
Terrassa

Èxit de la campanya de donació de sang amb els Bombers a Terrassa

Les cites prèvies per donar sang al Recinte Firal de Terrassa s’han emplenat per tot el matí i part de la tarda

La campanya de donació de sang amb els Bombers al Recinte Firal de Terrassa / Lluís Clotet

El Recinte Firal de Terrassa ha acollit aquest dissabte la vuitena edició de la campanya nascuda a Terrassa “Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang”, organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits. Durant les primeres hores del matí la campanya ja apuntava ser un èxit, doncs s’havien omplert totes les reserves amb cita prèvia i els terrassencs i terrassenques entraven dins del recinte animats a donar sang mentre observaven els vehicles i material emprat pel cos de bombers que aquests exposaven.

Tot i ser un acte focalitzat en Terrassa, aquest dissabte amb motiu de la campanya també ha assistit personal de Bombers de Matadepera, el GRAE de Cerdanyola de submarinistes i el GROS de Cerdanyola amb l’única ambulància de Catalunya que pot entrar en zona calenta.

Xavi Casas, coordinador de la campanya i part del cos de Bombers de Terrassa, ha volgut crear consciència de la importància de donar sang: “És fonamental que aquestes campanyes es celebrin, perquè la sang no es pot fabricar, l’única manera que tens d’ajudar és donant-la. Terrassa és una de les ciutats que més potencien la campanya i les donacions de sang, però s’hauria de fomentar més a altres municipis”, ha explicat.

Campanya de donació de sang dels Bombers de Terrassa i el Banc de Sang i Teixits, enguany al Recinte Firal de Terrassa / Lluís Clotet

La campanya porta des del 4 de març passant per diferents municipis i s’estendrà fins el 8 d’abril. Enguany s’han reprès les activitats al carrer i les exhibicions de vehicles del cos de Bombers; activitats que havien quedat ajornades per la pandèmia. A Terrassa, en temps d’abans de la Covid-19, la campanya es solia dur a terme al Raval de Montserrat i no era necessari fer una reserva prèviament per tal de donar sang.

S’espera que prop de 4.000 persones vagin a donar sang a les més de 40 campanyes que hi ha repartides per tot el territori i ajudin a remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa, quan acostumen a baixar al voltant del 25%.

Els donants que han assistit aquest matí al Recinte Firal de Terrassa s’esperaven a ser atesos i rebien abans i després de donar una beguda i un snack per assegurar-se de no anar en dejú. “Potser pels infermers era més convenient treballar a l’aire lliure, com en les anteriors edicions de la campanya, però se n’estan sortint bé. És ja el segon cop que dono dins de la campanya i penso que és molt bona iniciativa”, ha afirmat la Carme Guasch, terrassenca i donant de sang que ha assistit aquest matí al Recinte Firal en el marc de la campanya amb els Bombers.

“Sóc donant des de fa anys i sóc conscient de la importància de donar sang, però estic satisfet que es facin aquest tipus de campanyes per fomentar que més gent doni”, ha corroborat Manuel Padillo, després de donar sang aquest matí. La campanya ha compartit recinte amb la jornada solidària per la Palma, organitzada pels grups de cultura popular de Terrassa. Els actes es concentraran durant tot el cap de setmana al Recinte Firal.

Els Bombers simulen una excarceració amb l’alcalde

A mig matí, l’equip d’excarceració dels Bombers de Terrassa ha simulat davant els assistents una excarceració amb Jordi Ballart, l’alcalde de Terrassa. Mentre el coordinador de la campanya, Xavi Casas, relatava amb peus i senyals com actuaven els companys del cos, aquests s’han organitzat per planificar les maniobres d’excarceració de Jordi Ballart, que l’havien col·locat al seient del conductor, i una companya del cos, que estava a la part de darrere del vehicle i simulava un infant que també havia quedat atrapat dins del cotxe.

“En el moment de l’estabilització de les dues persones afectades, valorem quina es troba en estat més greu o inconscient, per treure-la en un període de 10 minuts, si l’altra persona pot esperar i l’aconseguim treure en 20 minuts“, ha explicat Casas. Davant l’expectació del públic i un mar de mòbils filmant i fotografiant l’actuació, els Bombers han tret en el marge de temps establert primerament la dona que simulava l’infant, retirant la porta lateral de la part del darrere del cotxe. Seguidament, els Bombers han procedit a foradar el capó del vehicle per tal d’extreure el conductor, Jordi Ballart, sa i estalvi amb aquesta maniobra. Primerament, els Bombers l’havien cobert amb una manta perquè no entrés en contacte amb vidres o metalls en el moment de l’excarceració.

Els Bombers han simulat una excarceració amb Jordi Ballart, alcalde de Terrassa / Lluís Clotet

“He sentit nervis i emoció, però també serveix per adonar-te dels grans professionals que tenim, que són els Bombers de la ciutat i que salven moltes vides”, ha declarat Jordi Ballart, després del procediment. El públic s’ha fos en aplaudiments.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top