Publicitat
Terrassa

Els bombers animen a donar sang dissabte al Recinte Firal de Terrassa

El Recinte Firal de Terrassa serà aquest dissabte escenari de la 8a edició de la campanya “Els Bombers i les Bomberes t’acompanyen a donar sang”, organitzada pels Bombers de la Generalitat i el Banc de Sang i Teixits.

La campanya, que passarà per diferents municipis catalans entre el 4 de març i el 8 d’abril reprèn enguany les activitats al carrer i les exhibicions de vehicles del cos de Bombers; activitats que havien quedat ajornades per la pandèmia.

S’espera que prop de 4.000 persones vagin a donar sang a les més de 40 campanyes que hi ha repartides per tot el territori i ajudin a remuntar les reserves de sang abans dels festius de Setmana Santa, quan acostumen a baixar al voltant del 25%.

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acosti menys als punts de donació i amb aquesta campanya es vol incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal d’assegurar que es mantenen les reserves.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i els glòbuls vermells, als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia a Catalunya.

En aquesta edició de la campanya s’hi han implicat 38 parcs de bombers que ajudaran a omplir de donants més de 40 campanyes arreu de tot el territori català.

A Terrassa la campanya farà parada aquest dissabte, 19 de març, al Recinte Firal, de les 10 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores. La jornada de donació de sang coincidirà amb l’acte solidari amb La Palma de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, una iniciativa que tindrà lloc dissabte i diumenge al mateix espai.

Els organitzadors de la campanya de donació de sang recorden que per donar cal portar un document indentificatiu oficial i no anar-hi en dejú.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top