Publicitat
Terrassa

Més d’una trentena de mostres culturals de Terrassa per La Palma

La cultura popular s’ha organitzat durant aquest cap de setmana per oferir espectacles al Recinte Firal per tal de recollir fons per la reconstrucció de l’illa

Les actuacions culturals al Recinte Firal, en solidaritat amb La Palma / Lluís Clotet

La cultura terrassenca s’ha organitzat en dues jornades solidàries per la Palma aquest cap de setmana, amb un seguit d’actuacions dels grups popular de la ciutat per tal de recollir donatius per enviar a l’illa. L’espai escollit per dur a terme les celebracions ha estat el Recinte Firal de Terrassa, amb un donatiu mínim és de 5 euros per permet l’entrada al recinte i accés a tots els espectacles.

Els col·lectius que han organitzat l’acte solidari “La Cultura Popular de Terrassa amb La Palma” són la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa – CEAT, el Centre Aragonès de Terrassa, l’Associació Cultural de Castilla-La Mancha de Terrassa i la Irmandade Galega o Noso Lar, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa.

Els Castellers de Terrassa han actuat al Recinte Firal per recollir fons per La Palma / Lluís Clotet

“Quan és el boom del problema, tothom està volcat sobre el tema, però quan s’acaba el boom, que és quan s’han de reconstruir les coses, la gent s’oblida. El motiu de les jornades solidàries és recordar a la gent que el problema de la Palma no s’ha acabat encara, s’ha de construir tot el que s’ha destruït”, ha explicat Antonio Merino, president de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Andalusa de Terrassa – CEAT, entitat que va proposar la iniciativa. “Volíem fer un acte conjunt amb tots els grups de cultura popular per evidenciar que Terrassa és ciutat de moltes cultures, i totes conviuen unides”, ha afegit el president.

“Terrassa ha estat des de sempre una ciutat molt solidària, i volíem traslladar-ho a la cultura popular. Esperem que aquesta fira es converteixi en tradició i puguem celebrar-la més anys en solidaritat a altres causes”, ha comentat Aniol Galé, president de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa.

El Bitxo del Torrent Mitger i Diables de la Maurina de Terrassa van començar el dissabte amb una batucada per donar entrada a les celebracions, que van seguir amb les actuacions de Bandolers de TerrassaCastellers de Terrassa. Durant el matí també van actuar el Centro Andaluz Nueva Carteya, els Geganters de Terrassa, la Agrupación Musical San José de Terrassa i Jan Díaz.

Els Geganters de Terrassa al recinte firal / Lluís Clotet

Al migdia va destacar la degustació amb 2 euros de cost de plats típics d’Andalusia, Castilla-La Mancha i Catalunya, i a la tarda ha estat el torn de Noelie Ortíz, Ramoni de Flamencologia i C.C.A Alcalá La Real y Comarca. De manera flamant va arribar el foc, amb les actuacions del Bitxo, el Drac de Can Boada i el Drac de Terrassa i els Diables. Després de les flames, van entrar en escena musical Satisfiers, Pangea, el Coro Rociero “Los de Carteya”, el Coro “Nuevo Amanecer” i El Biri.

Durant dissabte, les primeres actuacions culturals van coincidir amb la campanya de donació de sang impulsada pels Bombers de Terrassa. La resta d’espectacles i mostres culturals locals han continuat aquest diumenge, amb un matí amb el Coro Rociero “Aromas del Alba”, Rocío de la Rosi, Grupo Tierra Extremeña, José Luís Cañadas de Flamencología, Irmandade Galega o Noso Lar Terrassa, Els Visitants i Centro Aragonés de Terrassa. Seguidament hi ha hagut la degustació de plats típics de Catalunya, Andalusia i Aragó, també amb un cost de 2 euros.

La tarda ha donat pas al Coro Nuestra Señora de las Mercedes, Egarboys, Treureball i Ministrils del Raval i Toni Torres, abans de que la ballada de sardanes domini el recinte amb l’Agrupació Folklòrica Amunt i Crits, l’Agrupació Sardanista Asert i els Sardanistes de Sant Pere Nord, fins acabar amb Sons blaus (havaneres) i Rom cremat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top