Publicitat
Cultura i Espectacles

Gala internacional de dansa per Sant Jordi

Grans figures del ballet internacional brillaran a casa

El ballarí Jamal Callender, en un fragment de "Glòria" de Vivaldi

Seguint l’èxit de les anteriors edicions, La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) convida a grans figures de la dansa per mostrar el seu talent en un escenari que també donarà l’oportunitat de veure noves generacions de ballarins emergents que s’han obert camí en l’escena nacional i internacional. Tots ells actualment ballen a les cases de la dansa més prestigioses del món formant part del seu elenc o com artistes convidats. Un programa divers que ens permetrà gaudir dels diversos estils de la dansa, amb l’elegància i l’excel·lència tècnica com a eix denominador. La gran gala tindrà lloc el dia 23 d’abril, la festivitat de Sant Jordi, a les 20 hores.

En la present edició, el públic podrà gaudir del talent dels solistes de l’English National Ballet Fernando Carratalá i Emma Hawes. L’alacantí Carratalá va iniciar la seva carrera a la companyia Víctor Ullate i Hawes al Ballet Nacional del Canadà. Els cubans Miguel Rodríguez i Leandro P. Sanabria, amb una trajectòria artística al Ballet Nacional de Cuba i a diversos teatres europeus, interpretaran un pas de dos coreografiat pel sevillà Iván Delgado. Iván Delgado també serà present a la gala com a ballarí, Delgado ha treballat per l’Scottish Ballet i l’English National Ballet entre altres teatres. A la gala delectarà el públic amb el solo “Las coles”, coreografiat per ell mateix.

A la gala veurem de nou l’acurada tècnica de Sergio Bernal, amb una carrera forjada al Ballet Nacional de España i ara artista convidat a grans gales internacionals. Bernal donarà un toc flamenc a la gala amb la interpretació d’un solo d’aires espanyols. Jamal Callender, fundador de Barbados Dance Project, coreògraf i professor convidat a Ailey II i actualment del PAR en Dansa, interpretarà també un solo coreografiat per ell mateix, el “Glòria” de Vivaldi. A la segona part pujarà de nou a l’escenari amb la ballarina italiana Chiara Dal Borgo, ara mestra de ball al Teatre Nacional de Mannheim (Alemanya) i al Teatre de Lucerna (Suïssa).

La ballarina italiana, Giada Rossi, solista de la Compañía Nacional de Danza, també hi participarà interpretant una peça d’”El llac dels cignes” i un pas de dos de “Carmen” amb Sergio Bernal. Rossi ha estat ballarina del Royal Ballet Company, el Birmingham Royal Ballet i de l’Òpera Nacional de Burdeus.

La gala també comptarà amb un petit tast del treball d’alumnes del Programa d’Alt Rendiment en Dansa de LaFACT Cultural, el PAR en Dansa. Marili Talieri, Céline Serverius i Pablo Goethals representaran un pas de tres i Clara Panizzon farà un duet contemporani amb Jamal Callender. Una oportunitat per veure a solistes de l’English National Ballet, ballarins aclamats per la crítica i noves generacions emergents que s’estan obrint camí en l’escena nacional i internacional.

PROGRAMA

1a part

Marili Talieri, Céline Serverius i Pablo Goethals: pas a tres “El llac dels cignes”
Jamal Callender: “Glòria” de Vivaldi
Giada Rossi i Sergio Bernal: pas a dos de “Carmen”
Iván Delgado: “Las coles”
Fernando Carratalá y Emma Hawes: “Raymonda”

2a part
Miguel Rodríguez i Leandro P. Sanabria: “Dos y punto” amb coreografia d’Ivan Delgado
Giada Rossi: “La mort del cigne”
Jamal Callender i Chiara Dal Borgo: pas a dos neoclàsic
Sergio Bernal: solo espanyol
Fernando Carratalá i Emma Hawes: “Hollow”, coreografia: Stina Quagebeur,amb la música “Tema III (Il Bell’Antonio)”, de Giovanni Sollima, interpretada per by Yo-Yo Ma (cello) i Kathryn Stott (piano)
Estrenada al English National Ballet el 22 de setembre de 2020

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top