Publicitat
Terrassa

L’alumnat de 6è avalua les seves competències

Les proves afecten a 2.500 alumnes de Terrassa

Alumnes de 6è del Pere Viver, concentrats en la prova

Les aules de 6è de primària dels centres educatius de Catalunya estan aquests dies més silencioses que mai. Els alumnes d’aquest curs s’examinen de les competències bàsiques, amb l’objectiu de saber el nivell adquirit d’aprenentatges al final d’aquesta etapa perquè el curs vinent començaran l’Educació Secundària Obligatòria (ESO).

A Terrassa, aquesta avaluació afecta uns 2.500 alumnes dels centres públics i concertats, segons les dades de l’informe del Consell Escolar Municipal. Les proves, que es fan al llarg de tres dies, des d’ahir dimecres i fins al divendres, fan referència a les àrees de coneixements més bàsics que són la competència lingüística en català, castellà i idioma estranger; la matemàtica i la competència associada al medi natural.

Aquests exàmens no tenen una correspondència directa en l’expedient final de curs de l’alumne ni efectes en si pot passar o no a l’ESO. Són uns exàmens per saber el nivell i els resultats passen al centre i a les famílies. El departament d’Educació també disposa d’aquesta informació, perquè li permet tenir una aproximació del nivell competencial de l’alumnat de Catalunya i si cal fer retocs en els processos per millorar la situació.

Les proves són competència del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu. El mateix organisme s’encarrega també de les proves de 4t d’ESO, que també es fan cada any i que també coincideixen amb el final d’etapa dels alumnes.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
L’alumnat de 6è avalua les seves competències
To Top