Publicitat
Terrassa

El “backstage” de la Fira Modernista

El que no sabies de la festa i que te la farà viure més intensament

Una dona pren una imatge de la Fira guarnida d'època /FOTOS NEBRIDI ARÓZTEGUI

Fa dues dècades que Terrassa celebra la Fira Modernista i sembla que tot està dit sobre aquesta festa de primavera que cada any, si la pluja i la Covid no ho impedeixen, omple els carrers d’egarencs i de turistes. Doncs no. Al “backstage” de la Fira, si rasquem la superfície, alguns detalls desconeguts ens poden fer gaudir encara més de les activitats. Fins i tot ens poden ajudar a mirar la festa amb uns altres ulls. La Fira Modernista és un gran calaix de sastre carregat de sorpreses i de curiositats de les quals us fem un petit tast.

XII Fira Modernista de Terrassa 2014 LA Xemeneia del Mnactec treu fum

La xemeneia del MNACTEC avui tornarà a treure fum de cine

La xemeneia del vapor Aymerich, Amat i Jover (MNACTEC) tornarà a treure fum avui a les 12 hores. Seran només sis minuts i heu de saber que el viatge al passat no es farà cremant carbó. L’empresa d’efectes especials Gredi FX utilitzarà càrregues de fum pirotècnic: tres minuts blau, i tres minuts gris, com a la fàbrica.

Fira Modernista de Terrassa 2018

“Instagramers”, “youtubers” i “friquis” del Modernisme

La Fira és un gran aparador. Una allau d’objectius frisen per captar la millor imatge, penjar-la i sumar “likes”. Bloguers i “instagramers” estan a la vista, però no tant l’allau de fotògrafs “friquis” del Modernisme que arriben a la ciutat procedents de tot Espanya. El 2019, l’etiqueta #firamodernistatrs va tenir 731 mil interaccions a Twitter, 123 mil a Facebook i 56 mil a Instagram.

Ep! Que hi ha altres ciutats que ens copien la Fira

No direm noms per a no molestar ningú, però les consultes de ciutats sobre la Fira Modernista de Terrassa, declarada l’any 2007 festa local d’interès turístic per la Generalitat, han servit per a replicar un programa i una ambientació que ja és referent. Si les visiteu, notareu la petjada egarenca. Més de 100 mil visitants ens avalen!

Centenars de treballadors de la Fira, també figurants

Formen part de l’attrezzo, però estan treballant. Són els 38 funcionaris municipals que vetllen perquè tot funcioni, més el personal de neteja i la policia. Amb les entitats, sumen centenars de treballadors al “backstage” de la Fira. Molts també fan de figurants, cosa que els complica la feina. Alguns són reclamats per a una mitjana de 150 fotos cada dia.

Vistes de la Masia Freixa Parc de Sant Jordi

Per què la lluna s’enamora de la Masia Freixa?

És un altre dels secrets. La reparació del trencadís de la teulada de la Masia Freixa, el 2017, va retornar el blanc a les voltes. De dia, i les nits de lluna plena, la teulada brilla de manera espectacular. La descoberta va donar lloc a la primera visita nocturna el 2017, amb lluna plena. Des de llavors, només es pot passejar per les voltes de nit els dissabtes de Fira Modernista.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
El “backstage” de la Fira Modernista
To Top