Publicitat
Terrassa

Terrassa “escollirà” dissabte entre monarquia i república

Es podrà votar al centre de la ciutat, a l’avinguda de Francesc Macià o a l’avinguda de Barcelona

Butlleta d'una consulta anterior a la nostra ciutat

Dissabte tindrà lloc a tot l’Estat una consulta popular sobre monarquia o república. A Terrassa hi haurà 21 taules de votació. La ciutat ha esdevingut un dels punts neuràlgics de la votació a Catalunya per decisió de la Plataforma unitària que l’organitza. Els terrassencs podran votar de 10 a 15 hores i les votacions s’allargarà fins a les 19 hores en els punts més concorreguts de la ciutat. Serà la tercera vegada que es demana sobre la qüestió, i la primera oberta a tothom.

Des del centre de la ciutat, a l’avinguda de Francesc Macià o a l’avinguda de Barcelona, els terrassencs podran participar en una consulta que el comissionat de l’assemblea organitzadora de la ciutat, Armando Sánchez, demana que “serveixi d’estímul per agitar a la població”. Assenyala que la voluntat és que “la població es manifesti d’una manera democràtica, i que això li serveixi a l’Estat per prendre les mesures oportunes”.

Ha explicat que la proposta ve motivada per “l’obsolescència” de la Constitució del 1978, ja que en el seu dia no va portar a terme la consulta sobre la forma de govern.

Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República ha organitzat una tercera edició que, a diferència de les dues primeres, vol involucrar a tota la població. Les dues primeres es van efectuar a diverses universitats. Ara s’han creat assemblees populars per involucrar al màxim de persones possibles. En aquest sentit, “Terrassa és molt important per ser una ciutat gran, en la que tant el moviment obrer com el social és molt dinàmic, i té una influència en la política més enllà del local”.

En un context de sortida de la pandèmia, des de l’organització s’espera que la participació ciutadana sigui notòria. Un cop recollits tots els escrutinis, aquests seran publicats al web de la plataforma. Dilluns s’oferirà una roda de premsa en què els organitzadors faran una declaració amb els resultats de la consulta. També s’aprofitarà per fer una crida d’actuació al govern central perquè doni una resposta a la voluntat de la ciutadania.

Tot i això, des de la mateixa entitat es reconeix que la votació no és, òbviament, de caràcter vinculant, ja que no és un referèndum. Per aquest motiu, l’esdeveniment s’ha enfocat des d’una perspectiva d’expressió i participació ciutadana per posar de manifest la necessitat de celebrar un acte de les mateixes característiques, però que tingui una repercussió directa en la forma de govern de l’Estat.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top