Publicitat
Terrassa

Genny Murià, la dissenyadora del Premi Gent de Terrassa

L’artista terrassenca diu que l’encàrrec va ser un repte

Genny Murià amb l'escultura dissenyada pel premi del Diari de Terrassa

Diari de Terrassa va celebrar el dijous el primer aniversari del seu rellançament i amb la incorporació del Premi Gent de Terrassa que, en aquesta primera edició, va recaure a Pere Arquillué, Teresa Casals, Robert Cabeza, Teresa Puig, David Garrofé, Lildami i el Museu Tèxtil. Les persones guardonades per la seva activitat van rebre una escultura dissenyada per Genny Murià, amb la icona de la “T” de Diari de Terrassa, que està feta amb bronze patinat amb vermell.

L’artista terrassenca  ha explicat que  l’encàrrec de l’empresa periodística li va fer molta il·lusió. “Em va agradar molt que pensessin amb mi per aquesta obra artística de petit format però amb molt de ressò. L’encàrrec era que fos el logo de la “t” del Diari de Terrassa. Murià confessa que era un repte i que el va agafar amb molta responsabilitat.

Des del primer moment va tenir clar que el bronze era el material d’expressió. “Em despertava a la matinada dibuixant, passant les mides a escala, preparant la maqueta, i anava donant voltes a la “t”  perquè la volia de bronze però la volia esvelta i atractiva. Vaig començar a fer les plantilles i una primera maqueta. Un cop acceptat, vaig construir les set peces originals amb cera perduda i les vaig portar a fondre. L’endemà de la fosa ja estava allà a primera hora per treure-les dels cilindres, sorrejar-les, soldar-les, netejar-les i seguidament patinar-les. Després calia fer el treball de patinar al foc, amb el pigment vermell, fixar-lo i abrillantar. És un procés llarg, sobretot quan tens un calendari de temps ajustat”.

Aquesta és la primera vegada que una empresa li ha demanat una peça artística. Considerada una artista eclèctica i polifacètica, es dedica a l’art des de sempre i la seva especialitat és l’escultura.  “M’identifico molt amb aquest art perquè m’agrada el volum”. El desig per aprendre i innovar, però ha estat constant i l’ha portat a estudiar altres materials, com la fusta, el vidre, la pintura, i els processos necessaris per a la seva transformació en peça artística. “Els coneixements et donen més habilitat i capacitat i també més solucions”.

En escultura, ha sigut deixeble dels grans mestres i escultors Ferran Bach Esteve, Albert Novellon i Ramon Castells, tots tres professors de l’Escola Municipal d’Art i Disseny que abans fou Escola d’Arts Oficis. De fet, l’artista va ser alumne i docent.

Murià ha fet exposicions a la Casa Soler i Palet, als Amics de les Arts de Terrassa, a Barcelona i a altres ciutats de l’Estat. L’any 2018 va iniciar el projecte Urns, basat en la creació d’escultures fetes amb acer inoxidables per simbolitzar els diferents moments de la vida. Murià va fer una exposició del seu projecte urnes  -art funerari-  l’any 2020 a la Casa Soler i Palet.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top