Publicitat
Terrassa

El nou parc de Bombers de Terrassa tindrà una inversió prevista de 4,6 milions d’euros

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, acompanyat per l’alcalde Jordi Ballart, ha visitat aquest dimarts el parc i s’ha compromès amb les obres de construcció que seran una realitat al 2024

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, han visitat aquest dimarts al matí les instal·lacions del parc de Bombers de la ciutat. Durant la visita, el conseller s’ha compromès amb la construcció del nou parc de Bombers, que comptarà amb una inversió de 4,6 milions d’euros. Les obres està previst que comencin en els propers mesos i finalitzin en un termini màxim de dos anys.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «aquesta és una gran notícia ja que actualitza i modernitza un recurs molt necessari per a Terrassa i alhora permetrà al Cos de Bombers de la ciutat, disposar d’unes instal·lacions adients i en consonància amb la ciutat». A més, l’alcalde afegeix que «aquesta és una reivindicació de ciutat que hem anat treballant i finalment podem dir fermament que la ciutat tindrà el nou parc que es mereix en dos anys».

Un nou parc de 1.800m2

El nou parc de Bombers de Terrassa s’ubicarà a la mateixa parcel·la enderrocant l’existent. L’únic que es conservarà del parc actual és el soterrani per adaptar-lo com a zona de pràctiques, amb la construcció també d’una torre sobre el soterrani existent. Es fomentarà l’ús de materials de construcció durables i de fàcil manteniment.

El nou edifici es distribuirà en tres alçades: planta semisoterrani (ús gimnàs i instal·lacions), planta baixa (part administrativa, vestidors, aula i cotxera) i planta primera (locals de descans, cuina, menjador i terrassa). En total la superfície construïda serà de 1800,17 m2.

A nivell energètic, s’instal·laran plaques fotovoltaiques que responguin a les necessitats energètiques del parc amb la voluntat de convertir-lo en un edifici sostenible i amb consum quasi nul.

Més de 1.800 serveis anuals

L’actual parc de Bombers s’ubica al nord-est de la ciutat, en una àrea a cavall entre teixits industrials i residencials i està construït en una superfície de 3.677 m2 i 262 ml de perímetre. El parc de Bombers de Terrassa pertany a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN) i actualment té una dotació de 41 bombers funcionaris i 12 voluntaris. Durant el 2021 van dur a terme 1.882 serveis.

El parc compta amb un equip d’excarceració que durant la seva trajectòria ha anat adquirint prestigi a tot el territori, quedant entre les primeres posicions en els diferents concursos interns, estatal i mundial. En l’edició del mundial World Rescue Challenge, que es va celebrar el 2019 a la Rochelle (França), van obtenir la 4a posició.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top