Publicitat
Robatori al Mercadona del Roc Blanc Terrassa Nebridi Aróztegui (4)
Terrassa

Els lladres que usaven explosius van robar 8.800 euros a Terrassa

Els set detinguts estan acusats de 14 robatoris

Operaris revisant els desperfectes al supermercat de Terrassa / NEBIRI ARÓZTEGUI

La banda de lladres que el 28 de març va assaltar un supermercat de Terrassa amb explosius va usar una barreja de gasos per volar les portes de l’establiment. Com va publicar aquest dilluns Diari de Terrassa, els sospitosos, set, han estat detinguts i cinc d’ells han ingressat a la presó. Van actuar a més locals comercials. Estan acusats de tres robatoris amb força consumats, dos en temptativa i nou robatoris de vehicles, a més d’un delicte de tinença i utilització d’explosius, delictes d’estralls i pertinença a organització criminal. Es van endur uns 25.000 euros en els tres fets consumats, gairebé 9.000 al súper del Roc Blanc assaltat.

Les indagacions les han efectuat agents de Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra. La banda s’havia especialitzat en robatoris amb força amb artefactes explosius impulsats per una barreja de gasos amb els quals atacaven caixes de canvi d’establiments comercials com supermercats o benzineres. Aquest modus operandi, segons els mossos, era inèdit a Catalunya fins a la data d’avui.

El procediment implicava un greu risc per a les persones pel poc control que els lladres tenien sobre la reacció explosiva que generaven per obrir les caixes fortes, assegura la policia. El grup delictiu repartia molt clarament les funcions i tenia “una gran mobilitat internacional encaminada a evadir-se de l’acció policial”. Els seus membres establien constantment mesures de contravigilància per evitar que els detectessin i actuaven amb una gran rapidesa. Els cops duraven pocs minuts.

El 28 de març, poc després de les 3 hores, van explotar una porta exterior d’un supermercat ubicat al carrer de Bailén, al Roc Blanc. Els lladres van provocar una forta explosió per rebentar una porta i accedir a una caixa forta, amb la finalitat de rebentar-la també. La quantitat d’agent deflagrador va ser “desproporcionada”, afirma la policia. I aquesta explosió desmesurada ve fer que el 80% dels diners de la caixa forta quedessin malmesos. La porta, d’una alçada d’1,6 metres i un pes de 50 quilos va sortir impulsada a uns quinze metres de l’establiment. Va caure a la via pública.

Operatiu

Les investigacions van experimentar un gir quan el mes d’abril, quan agents de seguretat ciutadana van detenir un individu quan estava a punt de cometre un nou robatori en un supermercat de Les Franqueses del Vallès. Els mossos van intervenir un vehicle sostret que portava tots els elements necessaris per poder produir les explosions. Dos dels autors van fugir. Aquesta actuació va permetre a la DIC ubicar al grup criminal.

Robatori Meecadona Roc Blanc Terrassa

Tanques al voltant de la porta destrossada en l’assalt de dilluns 28 de març / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Entre l’espectacular robatori al Roc Blanc i la detenció dels membres de la banda, la setmana passada, la banda va perpetrar tres robatoris amb força (dos al Vallès i un al Baix Llobregat), dues temptatives de robatori i nou robatoris de furt d’ús de vehicles. El botí aconseguit va superar els 25.000 euros. A Terrassa, els lladres van sostreure 8.884 euros.

El 22 de maig els investigadors van posar en marxa un operatiu de seguiment que els investigats van eludir gràcies a les seves mesures de contravigilància i al tipus de conducció de vehicles. Els mossos van esperar i es van avançar als moviments del grup. Van disposar policies en una zona propera a un possible objectiu, al Baix Llobregat. Un cop situats allà, els mossos van assabentar-se d’un nou robatori en una benzinera a la mateixa població.

El dispositiu va culminar amb la detenció dels set membres de l’organització a l’Hospitalet de Llobregat i Castelldefels. A banda, a dos dels detinguts se’ls van trobar uns 8.000 euros i un dispositiu electrònic per posar en marxa vehicles, respectivament. Els investigadors van trobar un amagatall en un bosc. Allà guardaven els delinqüents material per executar els robatoris.

Els Mossos d’Esquadra destaquen que els arrestats no tenien antecedents. La coordinació policial ha permès confirmar que el grup tenia molta mobilitat per Espanya i per Europa. La banda es volia desplaçar a altres països del nostre entorn per continuar amb la seva activitat delictiva. Cinc dels set detinguts han ingressat a la presó. Segons fonts properes al cas, els sospitosos són d’origen albanès.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Els lladres que usaven explosius van robar 8.800 euros a Terrassa
To Top