Publicitat
Terrassa

L’estudi de la visió dels escolars de Terrassa guanya la primera edició de les beques del COOOC

La beca permetrà al grup de recerca encarregat del projecte, presentar-lo a la International Myopia Conference, que se celebrarà el setembre a Rotterdam

Les professores de la FOOT Laura Guisasola i Núria Vila, membres del grup de recerca VOS i coordinadores del projecte, van recollir un xec per l’import de la beca

L’estudi CISViT (Cohort Infantil de Salut Visual de Terrassa) dut a terme pel grup de recerca Visió, Optometria i Salut (VOS) del Departament d’Òptica i Optometria de la UPC, ha guanyat la primera edició de les beques de recerca del Col·legi d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya (COOOC). Per a la concessió del guardó, el jurat ha valorat aspectes com el grau d’innovació del projecte, la viabilitat i el seu rigor científic, l’experiència de l’equip de recerca, la claredat de la proposta i l’aplicació clínica dins de l’àmbit de l’optometria.

​​L’estudi CISViT és un projecte de disseny epidemiològic longitudinal, que permet obtenir a través de la recol·lecció continua de dades, informació sobre l’evolució temporal de tots els paràmetres de visió dels infants entre 8 i 16 anys de les escoles públiques i concertades de la ciutat de Terrassa. Això permet conèixer les incidències de nous casos al llarg del període d’estudi que es preveu sigui aproximadament de 8 anys, i els factors de risc o factors protectors que s’hi associen, així com les tendències i evolució tant dels errors refractius com de la funció visual i les dades biomètriques dels infants i la seva associació amb factors socioeconòmics, estils de vida, herència i rendiment acadèmic.

CISViT és un projecte pioner a Europa i planteja la hipòtesi de l’existència d’una tendència creixent a l’aparició precoç de miopies severes i de problemes en la funció visual no detectats que poden causar discapacitat visual i ceguesa evitable, que afecta especialment famílies amb ingressos baixos i que genera un elevat cost social pels infants i les seves famílies i per a la societat en general.

El projecte CISViT generarà dades i coneixements útils per al desenvolupament de protocols clínics d’exàmens pediàtrics, optomètrics i oftalmològics i per al disseny de programes de salut pública dirigits a la detecció precoç de problemes visuals funcionals i refractius en general, i la miopia en particular, tenint en compte el context socioeconòmic dels menors.

La beca el COOOC permetrà al grup de recerca Visió, Optometria i Salut (VOS), encarregat del projecte i coordinat per la professora de la FOOT (Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa) Laura Guisasola, presentar el CISViT a la International Myopia Conference, que se celebrarà a Rotterdam (Països Baixos) del 4 al 7 de setembre d’enguany. Els resultats del projecte becat pel COOOC es publicaran en la revista Ciències de la Visió, editada pel col·legi professional.

Durant la realització del projecte, els casos d’infants a qui es detecta una condició visual que requereix d’intervenció, s’atenen en el marc del programa Mirades Solidàries del Centre Universitari de la Visió (CUV) de la UPC, a Terrassa.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top