Publicitat
lhospital-terrassa-1.jpg
Terrassa

Un home pres a Terrassa demana l’eutanàsia

El pistoler de Tarragona es troba ingressat a l’Hospital de Terrassa

Hospital de Terrassa, a la carretera de Torrebonica

L’home que el desembre passat va obrir foc contra els seus excompanys de feina en una oficina de Tarragona, finalment abatut pels mossos en una masia de Riudoms, ha demanat que se li practiqui l’eutanàsia. L’imputat està ingressat a l’hospital penitenciar adscrit a l’Hospital de Terrassa. El centre sanitari, segons la cadena SER, ha iniciat el tràmit legal per fer efectiva la “mort asistida”.

L’acusat, Marin Sabau, es troba ingressat a l’hospital penitenciari de Terrassa, des de la seva detenció. El sindicat USPAC, que representa els dos agents dels Mossos d’Esquadra ferits durant l’incident, ha tramès un escrit al jutjat d’instrucció número 5 de Tarragona, que investiga el cas, perquè aturi el procés fins que l’investigat no s’hagi sotmès al judici. Argumenten que, en aquest cas, ha de prevaldre el dret fonamental a la tutela judicial efectiva de les víctimes.

L’escrit del sindicat raona que el centre hospitalari penitenciari “no té facultat” per “donar mort” a un investigat empresonat per ordre judicial i remarca que aquesta situació de privació de llibertat “no és altra que la de deixar a disposició judicial un investigat o processat”. En el cas que se li practiqués l’eutanàsia, diu l’advocat del sindicat, resultaria una “decisió injustificable” per a qui “té l’obligació que el reu estigui a disposició del tribunal”.

Cinc ferits

“Un assassí, o presumpte en aquest cas, no pot esquivar ni el judici ni una condemna mitjançant l’eutanàsia”, continua el mateix escrit. Per contra, sosté que l’òrgan judicial ha d’acordar “totes les mesures de protecció necessàries per evitar-les, així com el propi centre d’internament”.

En el cas de produir-se aquesta mort assistida sol·licitada per l’investigat, les víctimes de la seva acció quedarien “desemparades” i el judici no es podria celebrar. “Les víctimes mereixen unes indemnitzacions”, ha assegurat a l’ACN el portaveu d’USPAC, Albert Palacios, qui ha precisat que el sindicat no s’oposa al dret de Sabau a demanar l’eutanàsia. “Que ho faci quan finalitzi el procés”, tanca.

L’episodi violent que va protagonitzar Sabau va tenir lloc a la seu d’una empresa de seguretat de Tarragona el desembre del 2021. Es va saldar amb cinc ferits de divers gravetat: tres excompanys de l’oficina tarragonina de la companyia on havia treballat i dos agents dels mossos durant la posterior persecució. El pistoler va ser abatut i detingut unes hores després en una masia de Riudoms i va ser traslladat a un centre hospitalari. Se li van diagnosticar afectacions irreversibles a la medul·la espinal i se li va amputar una cama.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Un home pres a Terrassa demana l’eutanàsia
To Top