Publicitat
Terrassa

TxT reclama un pla de climatització dels centres educatius per combatre la calor

La formació de l’alcalde Ballart proposa millorar l’eficiència energètica de les escoles amb tecnologies sostenibles com la geotèrmia o plaques fotovoltaiques

Tot per Terrassa vol proposar a la Generalitat que desenvolupi un pla de millora de l’eficiència energètica per pal·liar els efectes de les altes temperatures a les aules amb inversions en climatització als centres educatius. La proposta parla d’un projecte de millora de l’eficiència energètica dels centres educatius que es podria nodrir dels fons europeus Next Generation i que comporti millores en aïllament tèrmic i en climatització, amb aparells basats en tecnologies ecològiques com la geotèrmia, l’aerotèrmia o plaques fotovoltaiques. La formació de l’alcalde Jordi Ballart durà aquest tema en forma de proposta de resolució al ple municipal del mes de juny.

Tot per Terrassa assenyala que la primera quinzena de juny ha estat excepcional, amb valors històrics que han fet augmentar el risc de patir cops de calor entre l’alumnat i el professorat. Normalment es combat la calor habitual de juny amb la jornada intensiva a la xarxa d’escoles públiques, però enguany la
situació ha estat més crua. Temperatures superiors als 35oC fan insostenible la capacitat de concentració de nens i nenes i posen en risc la salut del professorat, a més de vulnerar els seus drets laborals.

Habilitar refugis climàtics a les escoles

Segons la llei, la temperatura idònia a les aules ha d’estar entre 17 i 27 graus, però Tot per Terrassa considera que hi ha deficiències estructurals a les escoles, ja sigui a les aules o a les zones d’esbarjo i joc físic. Per tot això Tot per Terrassa vol demanar a la Generalitat un pla de climatització i que s’insti la Diputació de Barcelona perquè obri línies de suport econòmic als ajuntaments per habilitar refugis climàtics als patis de les escoles, amb zones d’ombra on poder-s’hi hidratar i refrescar.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
TxT reclama un pla de climatització dels centres educatius per combatre la calor
To Top