Publicitat
Bus Autobus Tmesa Terrassa Nebridi Aróztegui (3)
Terrassa

La T-mobilitat serà operativa als busos de Terrassa a finals del 2022

El 90% de la flota de Tmesa té el dispositiu, però encara no funciona

Un autobús de Tmesa al costat de l'estació Terrassa Rambla / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Abans de final d’any es podrà validar la T-mobilitat als autobusos de Tmesa. Aquesta és, almenys, la previsió municipal per tal de fer efectiva en el transport integrat la nova modalitat de pagament i gestió amb targeta de suport recarregable, que Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va fer extensiva a Terrassa aquest dilluns.

El 90% de la flota dels busos urbans disposen de la tecnologia vinculada a aquests usos, però els equips encara no funcionen. Segons l’Ajuntament, la intenció és que els dispositius siguin ja funcionals el desembre vinent. Dilluns, quan es va implantar la T-mobilitat la línia Barcelona-Vallès, estaven inhabilitats.

FGC Terrassa Rambla nova T mobilitat Nebridi Aróztegui (18)

Un usuari, aquest dilluns triant la funció de la T-mobilitat en una màquina de l’estació / NEBRIDI ARÓZTEGUI

Aquesta integració és crucial per a la implantació de les targetes recarregables, tecnologia digital que, combinada amb l’app dissenyada per a mòbils, permetrà la gestió dels viatges sense contacte: l’adeu als bitllets de cartó serà progressiu. Aquest passat dilluns, la implantació de la T-mobilitat fins a la zona 3 ja era oficial, però el model trigarà a assentar-se. FGC ha d’instal·lar un lloc de venda a l’estació Terrassa Rambla i els usuaris han de familiaritzar-se amb un sistema que començarà a ser més útil si els viatgers poden fer-ne ús també, com en els bitllets integrats convencionals, en els busos urbans. I, de moment, això no és possible.

“Insuficient”

Lluïsa Melgares, tinent d’alcalde de Territori, ha valorat l’expansió de la T-mobilitat, però deixa clar que la millora, malgrat constituir “una bona notícia”, és “insuficient”, perquè el que Terrassa reclama és “la integració en una zona de preu just”. Actualment segueix a la zona 3, fet que suposa un greuge amb altres municipis.

D’altra banda, Tmesa estudia tenir títols propis en material diferent de l’actual. Ha de dotar-se de targetes de PVC per als títols T-25, per exemple, i és possible que el material estigui disponible ja el febrer vinent. Els nous títols socials (T-blanca i T-hospital) aniran en el mateix suport, però no seran una realitat fins a finals del primer trimestre del 2023.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
La T-mobilitat serà operativa als busos de Terrassa a finals del 2022
To Top