Publicitat
Terrassa

Esther Calbo, segona catedràtica de MútuaTerrassa

La directora de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa ha aconseguit la càtedra en Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya

La doctora Esther Calbo Sebastián ha esdevingut recentment la segona catedràtica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). La metgessa ha aconseguit la càtedra en Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya, un nomenament que suposa el més elevat reconeixement en l’àmbit acadèmic i científic i que MútuaTerrassa espera que reverteixi en la reputació i prestigi de l’entitat en termes docents.

La càtedra de la Dra. Calbo s’afegeix a la del Professor Álex de la Sierra Iserte, la primera amb la que va comptar l’entitat el passat 2021.

MútuaTerrassa assegura que l’esmentada càtedra subratlla l’aposta per la docència i la recerca vinculades a l’entitat i posa en valor la vocació docent de l’HUMT. “L’obtenció de la càtedra per part de la Dra. Calbo també suposa refermar el compromís de la institució envers la transmissió del coneixement així com la voluntat de continuar dotant de contingut l’acreditació rebuda a principis del 2009 quan l’HUMT va ser reconegut com a hospital universitari”, destaquen des de l’entitat.

Fruit d’aquesta acreditació, es va potenciar el Campus Universitari de Salut, mitjançant el qual es fomenta la dinamització del coneixement i l’aposta per una formació de qualitat de Pregrau i Postgrau dels futurs professionals de la salut i dels diferents Àmbits de Servei de MútuaTerrassa. En paral·lel a l’impuls de l’esmentat campus, MútuaTerrassa va potenciar llavors la creació de l’Edifici Docent, un espai amb més de mil metres quadrats dotat amb una quinzena de sales i concebut per a la formació i promoció del coneixement.

Els personatges de l’any 2021 a Terrassa

En aquest sentit, el passat 2020 l’entitat va comptar amb prop de 1.200 estudiants de Grau, Postgrau, Màster i Formació Sanitària Especialitzada. Pel que fa a la recerca, l’activitat de l’entitat també va ser notòria: es van endegar múltiples projectes d’investigació, es van publicar prop de 270 articles científics, es van celebrar prop d’una vintena de jornades de divulgació científica i es van consolidar la vuitantena d’equips d’investigació existents. La trajectòria formativa de MútuaTerrassa però es remunta a fa més de trenta anys, moment en el qual l’entitat va ser acreditada per formar a residents. En el transcurs d’aquestes gairebé quatre dècades, la docència de Grau i la Formació Sanitària Especialitzada han esdevingut eixos fonamentals de l’entitat en l’àmbit docent.

La Dra. Calbo és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des del passat 1997, Especialista en Medicina Interna (2003) i Doctora en Medicina també per la UAB (2010). La seva carrera professional en l’àmbit sanitari es va iniciar l’any 1998 al Servei de Medicina Interna de l’HUMT com a metgessa resident. Després de 17 anys primer com a metgessa adjunta a l’esmentat servei i després com a cap de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’HUMT, el passat 2020 va ser nomenada directora de l’Àmbit Mèdic de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa. Aquest mes d’abril l’HUMT va incorporar el Servei de Malalties Infeccioses i la Dra. Calbo en va esdevenir també la seva directora-cap de servei.

En termes docents, des del 2009 és Professora associada de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
To Top