Publicitat
Terrassa

Boladeras va incórrer en “vulneració lleu” del Codi Ètic

El ple aprova incoar expedient sancionador a la regidora del PSC Josefina Merino

Imatge de la sessió plenària d'aquest matí / Nebridi Aróztegui

El cas Rosa Boladeras queda tancat. El ple ha aprovat aquest matí la resolució de l’expedient sancionador obert a la regidora de Cultura. Aquest conclou que la política de Tot per Terrassa va cometre una “vulneració lleu” del Codi Ètic i de la Llei de Transparència en no abstenir-se de promoure el procés de contractació del festival Elixir, del que era directora la seva cosina.

La investigació resol que la regidora va incórrer en una “culpa inconscient” en no abstenir-se en l’inici de l’expedient de contractació i imposa com a sanció una “amonestació o advertiment“.

Coneguda i votada la resolució, Boladeras ha “agraït aquesta culpa inconscient” i s’ha mostrat “disposada a aprendre“. L’arrel d’aquest procés no és la meva ètica personal. No he contractat a ningú a dit, ha afegit.

La votació de l’expedient s’ha vist embolcallada d’un tens debat entre Tot per Terrassa i el PSC, que s’han acusat mútuament de fer una utilització política del Codi Ètic municipal.

Incoen expedient sancionador a la socialista Josefina Merino

El Consistori també ha aprovat avui la incoació d’un expedient sancionador per possible vulneració del Codi Ètic i de conducta de l’Ajuntament a la regidora del PSC Josefina Merino. El procés investiga si va cometre irregularitat en el moment de prendre l’acta de regidora, quan encara formava part de les estructures de l’empresa Inorma, que treballava per a la societat municipal Eco Equip.

Merino ha defensat al Saló de Plens que, des de la presa de possessió de l’acta com a regidora, “no he amagat mai la meva relació amb l’empresa, de la que ja no sóc sòcia“. La política socialista ha afegit que com a regidora de l’oposició, difícilment podria afavorir la que havia sigut la seva empresa, donat que “mai he tingut capacitat de contractar“.

El butlletí matinal del diari, Bon Dia Terrassa
Cada matí al teu correu. Gratis.

Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

Publicitat
Boladeras va incórrer en “vulneració lleu” del Codi Ètic
To Top